A Rákóczi utca van soron

2020.09.04. 13:00

A kerkakutasi önkormányzat idén is folytatja járdafelújítási programját

Folytatja járdaépítő programját a kisközség önkormányzata. Ezúttal a Rákóczi utca közel 150 méteres szakasza kap térburkolatot.

Gyuricza Ferenc

Bakucz János tömöríti az új térburkolatot Fotó: Gyuricza

Már többször írtunk róla, hogy a helyi önkormányzat a közmunkaprogram keretében járdafelújításba fogott, évről évre újabb szakaszokat hozva rendbe. Kámán László, a település polgármestere érdeklődésünkre elmondta, hogy az idén egy olyan szakasz került sorra, ahol korábban betonjárda volt, ami töredezett, megsüllyedt, helyenként olyan állapotba került, hogy már használhatatlannak minősítették. Az új, térburkolt, esztétikusabb járdaszakasz nemcsak a gyalogosok biztonságos közlekedéséhez járul hozzá, de a településképet is javítja.

Bakucz János tömöríti az új térburkolatot Fotó: Gyuricza

– Ez évben ennek a szakasznak a kiépítésére volt lehetőségünk, a jövőben azonban szeretnénk a programot folytatni – mondta Kámán László, majd hozzátette: nemrég értesültek arról, hogy a Magyar Falu Program pályázatán mintegy 3,5 millió forintot nyert az önkormányzat közterületi karbantartó eszköz beszerzésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában