Madárijesztők online szépségversenye

2020.09.23. 12:00

A bazitai óvoda nem adta fel, kiállítást is rendeznek majd

A természet és a szülők jóvoltából felöltötte ünneplős őszi kacagányát a megyeszékhelyen a bazitai városrész óvodája, a bejárat előtti dekorálást három csemete anyukája, Polgárné Kuti Gyöngyi vállalta magára.

Fincza Zsuzsa

A Polgár család gyermekeikkel: Szigfriddel, Helgával és a kicsi Hédivel, mellettük alkotásaik

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Fincza Zsuzsa

A szülőknek is be kell tartaniuk a járványveszély miatt bevezetett szigorú szabályokat, vagyis nem léphetnek az épületbe, ám így is szeretnének részesei maradni az óvoda életének. Passa Anikó óvodavezetővel közösen kitalálták, hogy internetes játék keretében online madárijesztő-szépségversenyt rendeznek.

A Polgár család gyermekeikkel: Szigfriddel, Helgával és a kicsi Hédivel, mellettük alkotásaik
Fotó: Fincza Zsuzsa / Zalai Hírlap

Az óvodások az őszi foglalkozásokhoz kapcsolódóan már készítettek pár mókás alakot, de otthon a szülők is kibontakozhatnak, s a gyerkőcökkel odahaza kreált madárijesztőket is elvihetik az intézményhez, s a versenymunkákból az óvoda előtti parkolóban kiállítást rendeznek majd.

Nemcsak az érintett családok vehetnek részt az akcióban, a szervezők örömmel fogadják a kreativitásuktól híres bazitaiak madárriogató kerti dekorációit is – már kapott ígéretet rá a gyermekintézmény vezetése. A kedves kerti boszorkákat péntek délutánig (szeptember 25.) lehet leadni az óvodában.

A kiállítást élőben is meg lehet majd csodálni, de a legszebb madárijesztőre a bazitai óvoda Facebook-oldalán, a feltett képek alatt lehet szavazni. Az alapítványuk jóvoltából a verseny minden résztvevője ajándékot kap, az első három helyezett komolyabb díjban részesül.

A madárijesztőket a verseny után online elárverezi a gyermekintézmény – így próbálják pótolni a hagyományosan jótékonysági vásárokon befolyt összeget, amelyet írószerekre, játékokra, a gyerekek karácsonyi ajándékozására fordíthatnak, tájékoztatta lapunkat az óvoda vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában