sikeres pályázatok

2020.08.06. 12:00

Újabb fejlesztés valósult meg Pusztamagyaródon

Nem tétlenkednek a gyönyörű környezetben lévő faluban. A sikeres pályázatok és a megújuló fejlesztési koncepciók mellett látványos korszerűsítések is zajlanak a községben.

Szabó Zsófia

Balázs Henriett polgármester Fotó: Szabó Zsófia

Mint arról már többször beszámoltunk: nem csak a lakók, a faluba látogató vendégek komfortérzetét, életkörülményeit javító infrastrukturális és arculatszépítő modernizációkban bővelkedik Pusztamagyaród. A faluvezetés szándéka, hogy lehetőségeihez képest újítson, fejlesszen településszerte.

Korábban jeleztük: a pályázati támogatások mellett a Start munkaprogramnak köszönhetően több kitűzött feladat is megvalósul Pusztamagyaródon, köztük a temetőben. A sírkert déli oldalának bekerítését oldják meg hamarosan időtálló fémelemekkel. A temető utcafronti részén pedig kovácsoltvas kerítést építenének, amennyiben sikerül rá az anyagi fedezetet előteremteni. A Magyar Falu Program részeként pedig, egy járdafelújítással egy ütemben, a sírkert bejáratától a ravatalozóig vezető útszakaszt térkővel fednék le a jövőben.

Balázs Henriett polgármester jelezte: a napokban újabb munkába fogtak a temetőnél. Elkezdték a temetői gépjármű- és gyalogosbejáratként is funkcionáló híd rendbetételét. A rossz állapotú betonbejáratot elbontották, a helyére új burkolat kerül, amit augusztus 22-én társadalmi munka keretében építenek meg.

– A ravatal épületénél is igyekszünk megtenni mindent, ami méltó körülményeket biztosít a végső búcsúhoz és a temetőlátogatásához. Ennek egyik részeként az épületnél lévő vizesblokkot újítottuk fel. Nagy szükség volt rá, mert nagyon rossz állapotban volt. Helyi vállalkozó anyagi finanszírozásával hozattuk rendbe a mellékhelyiséget és a mosdót. Hatalmas segítség volt a nagyjából 120 ezer forint értékű munka. A segítséget nagyon köszönjük a felajánlónak – emelte ki a polgármester.

Balázs Henriett hozzátette: mindenszentek ünnepéig szerettek volna új kaput építtetni a temetőhöz, ám addig a pandémia miatt erre nem kerül sor. Ugyanakkor a Magyar Falu Program újabb részében a temető fejlesztésére pályázatot adtak be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában