Közösségi kemencét is építenek

2020.08.31. 09:00

Színes programok a zalalövői tájház udvarán

Mindszenti Tájházi Estek elnevezéssel új programsorozat indult az elmúlt hét végén az északnyugat-zalai kisvárosban. A cím duplán árulkodó, hiszen a rendezvények helyszíne a Petőfi utcában található tájház környéke lesz, a szervezőjük pedig a Zalalövői Tájház Egyesület.

Gyuricza Ferenc

A Marit alakító Gelsei Zsófia (balról), illetve Pávlicz Erika és Fási Barnabás az előadás egyik jelenetében

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

Nyitóprogramként szombaton délután a nagykanizsai Mozaik Társulat előadását tekinthették meg a jelenlévők, a Kanizsai Fiatalok Közösségéhez tartozó színjátszó csoport a Kéri Ferenc által írt Lopótök, avagy a Mari nem olyan című pajzán parasztkomédiát adta elő. A három évvel ezelőtt alakult társulat ezt a darabot egyébként ezen a helyen játszotta utoljára, hiszen, bár mindenütt sikert arattak vele, ám elmondásuk szerint leveszik repertoárjukról. A falusi szőlőbirtokon játszódó vidám történetben több szerelmi szál is bonyolódik, ezek kuszasága azonban a végén jóra fordul. A parasztkomédiához a XIX. század elején épült s egy esztendővel ezelőtt újrameszelt zalalövői tájház és környezete remek díszletként szolgált.

A Marit alakító Gelsei Zsófia (balról), illetve Pávlicz Erika és Fási Barnabás az előadás egyik jelenetében Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

Az előadás előtt a Zalalövői Tájház Egyesület alelnöke, Takácsné Szabó Zsuzsanna tartott köszöntőt, ennek során elmondta: az önkormányzat döntése alapján, egy pályázati projekt keretében hamarosan közösségi kemence épül a tájház mögötti területre, a civil szervezet pedig egy vizes­blokk kiépítését vállalta, ezzel reményeik szerint a városban egy új közösségi tér jön létre. A Mindszenti Tájházi Estek sorozatának elindítása ehhez a fejlesztéshez kapcsolódik.

Azt szeretnék, ha évente legalább egy alkalommal hasonló színielő­adásoknak adna helyet a tájház udvara, de mellette egyéb programokat is terveznek ide. Legközelebb szeptember 19-én, amikor az Ismerd meg Zalalövőt elnevezésű túra kiindulópontja lesz a tájház udvara. Ezt a programot azért szervezik meg, hogy a várost bejárva, különböző állomáshelyeken részben játékos vagy tréfás feladatokat teljesítve szerezzenek az érdeklődők új ismereteket Zalalövőről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában