Megújult két belterületi útszakasz

2020.08.28. 12:00

Nemcsak a kopóréteg kátyúsodott, de az útalap is sérült volt helyenként Muraszemenyén

Az alsószemenyei településrész két belterületi útszakasza, a Táncsics és a Pataki utca burkolata újult meg a közelmúltban a dél-zalai községben. A beruházást jórészt a Magyar Falu Program támogatásával finanszírozta az önkormányzat.

Gyuricza Ferenc

Egy helyi lakos, Horváth Antalné a Táncsics utcában Fotó: GYF

Az említett két utca burkolata Stropka Józsefné polgármester elmondása szerint már hosszabb ideje rendkívül rossz állapotban volt. Nemcsak a felületük, azaz a kopóréteg repedezett meg és kátyúsodott, hanem szakaszosan az alapjuk is sérült. Ezért a kivitelező Vasi Aszfalt-Gép Kft. munkatársainak több helyen teljesen vissza kellett bontaniuk, majd újjáépíteniük. A munkálatok finanszírozására a Magyar Falu Program önkormányzati útfelújítás címszóval meghirdetett pályázatán elnyert mintegy 9,3 millió forintot emiatt a község önkormányzatának saját bevételei terhére is ki kellett egészítenie. Stropka Józsefné elmondta: a képviselő-testület döntése alapján több mint 1,2 millió forintot tettek hozzá az állami forrásból biztosított pályázati támogatáshoz. A község önkormányzati vezetője kérdésünkre azt is hozzátette: a Táncsics utca mintegy 340, a Pataki utca pedig több mint 110 méter hosszú, így összesen több mint kétezer négyzetméter került felújításra.

Egy helyi lakos, Horváth Antalné a Táncsics utcában Fotó: GYF

A polgármester egy másik, szintén a közelmúltban megvalósult felújításról is tájékoztatta lapunkat. Mint elmondta, a község könyvtárának parkettapadozata olyannyira elhasználódott, hogy annak a helyreállítását sem lehetett tovább halogatni. Erre pályázati forrást nem tudtak biztosítani, így azt szintén saját erőből finanszírozta a település.

A könyvtár az általános iskola udvarán, egy különálló épületben található, amit valaha tanteremnek használtak, de az önkormányzat tartja fenn. Miután az épület elektromos hálózata is elavult, így utóbbit is lecserélték, a régi armatúrákat pedig korszerű, LED-rendszerű világítótestekkel váltották fel. Emellett megújították az épület felső vakolatát, illetve ki is festették a helyiségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában