önzetlen adományok tették lehetővé

2020.08.26. 07:00

Megvalósulhatott a hit hete a Nyugat-Balatonon

Bár sokáig úgy tűnt, nem lesz, mégis megszervezte hagyományos hittantáborát a hévízi református gyülekezet. Péntekné Vizkelety Márta lelkipásztor azt mondta, ez a hatalmas szeretet-összefogásnak köszönhető.

Péter B. Árpád

Látogatás a balatongyöröki Szépkilátónál. Élménydús hét várt a fiatalokra

Fotó: Kotora Pál

A fiatalok a balatongyöröki református üdülőházban töltöttek egy hetet, ahol délelőttönként igei foglalkozásokat tartott a kisebbeknek Kotora Pál és Kotora Erika hitoktató, a nagyobbaknak pedig Péntekné Vizkelety Márta, aki emlékeztetett: az időpontot eredetileg június utolsó hetére tűzték ki, de akkor még a járvány miatt nem lehetett tábort szervezni, később pedig anyagi problémák merültek fel.

Látogatás a balatongyöröki Szépkilátónál. Élménydús hét várt a fiatalokra
Fotó: Kotora Pál

Ám ekkor jött Kepli József János alpolgármester, aki magánemberként félmillió forintot adományozott, és bár a veszprémi egyházmegye idén nem tudta támogatni a programot, a fiataloknak csupán 15 ezer forintot kellett fizetniük az egy hétért, így a hit hete megvalósulhatott.

– Ebben a térségben nagyon sok jó ember van, akik ha Istenről, hitről, gyermekekről van szó, odaállnak a jó ügy mellé – szögezte le a lelkipásztor. – Kaptunk adományt és segítséget Papp Gábor hévízi és Biró Róbert balatongyöröki polgármestertől, Szabó Imre, a Hévíz SK elnöke pedig egy hétre önzetlenül odaadta a klub buszát. Támogatták a tábort gyülekezetünk tagjai is, így a gyerekeket ebben a nehéz helyzetben is élményekkel teli program várta.

A délelőtti hittanos foglalkozásokat követően délutánonként például pizzáztak, strandoltak, szalonnát sütöttek, ellátogattak a Szépkilátóhoz és a Római-forráshoz, emellett voltak kézműves alkalmak, sőt: vitorlázhattak is a gyerekek. Kepli József János pedig teknős road show-t varázsolt a táborba saját állataival.

A hagyományoknak megfelelően a záró délutánra meghívták a szülőket, a gyerekek pedig arról beszéltek előttük, mivel gazdagodtak az elmúlt napokban, és elénekelték a Balatongyörökön tanult gitáros műveket. A gyülekezet tagjai ezen a napon bográcsban főztek, s a szeretetvendégség késő estébe nyúló baráti beszélgetéssel zárult. A hittantábor emlékére minden résztvevő szeretetbögrét és pólót kapott, „Érezzétek és lássátok, hogy jó az Úr” felirattal. Ezek arra emlékeztetik majd őket, hogy az egy hét során egymás megbecsüléséről, hitről és szeretetről volt szó, amit a hétköznapokban is tovább kell vinniük, hangsúlyozta Péntekné Vizkelety Márta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában