A falu 17,5 millió forintos támogatást nyert

2020.08.01. 07:00

Immár aszfaltozott út vezet a kerecsenyi horgásztóhoz

A Magyar falu program jóvoltából jelentős, turisztikai szempontból is fontos fejlesztésre került sor a dél-zalai községben. A horgásztóhoz több száz méter hosszan aszfaltozott utat építettek.

Szabó Zsófia

A felújított útszakaszt már használják a település lakói Fotó: Szabó

Az alig több mint kétszáz lakosú Kerecsenyben – más, nagyobb településekhez hasonlóan – rossz állapotban vannak az utak. Mint azt Réti Alfréd polgármester elmondta: saját erőből nagyobb szabású útépítés évtizedek óta nem történt a faluban. Mindössze kisebb felújításokra, rövidebb útszakaszépítésekre és úthibák javítására került sor. Hiába folytat tudatos gazdálkodást a község, egy nagyobb útfejlesztés meghaladná az anyagi lehetőségeiket.

A felújított útszakaszt már használják a település lakói Fotó: Szabó

– Ezért is örülünk annak, hogy a kormányzat jóvoltából, a Magyar falu program idei támogatásából megépíthettük a falu nyugati részén lévő, frekventált, horgásztóhoz vezető utat – jelezte Réti Alf­réd. – Az idei évben elnyert projekt nálunk máris megvalósult, mivel gördülékenyen ment mind az elbírálás, mind a támogatás folyósítása, valamint a kivitelezés. Összesen 580 méter hosszú útszakasz építésére nyertünk 17,5 millió forint támogatást, amely nemcsak a beruházás költségét tartalmazta, hanem az előkészítő-tervező és mindennemű egyéb munkáét is. A kivitelező cég jóvoltából pedig az út azon része is – mintegy 170 méteres szakasz – vastag, 4 centiméteres aszfaltréteget kapott, amelyre nem nyertünk támogatást. Így összességében több mint 750 méteren épült nálunk új út – részletezte Kerecseny első embere.

Réti Alfréd elmondta: a napokban elkészült beruházást augusztusban avatják fel ünnepélyes keretek közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában