Látványos bemutatók a kánikulai napon

2020.08.09. 09:10

Kék lámpásokkal a zalaegerszegi vízi paradicsomban

Szinte telt ház fogadta strandolni vágyókat az AquaCityben szombaton délután.

Arany Gábor

Horváth Péter (balról), Nagy Veronika, Tóth-Tanner Balázs és Varga Bence mutatta be a magasból mentést

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

A felfokozott érdeklődés a kánikulának volt köszönhető, ám aki a vízi örömökön kívül más programra is vágyott, az sem csalódhatott.

Horváth Péter (balról), Nagy Veronika, Tóth-Tanner Balázs és Varga Bence mutatta be a magasból mentést Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

A kék lámpás nevű rendezvényen bemutatkoztak azok a szervezetek, amelyek a biztonságunkat szolgálják. A honvédség képviselői a különböző fegyverek mellett harcászati pályát is felállították az alkalmi összecsapások szimulálásához. A rendőrség standján a bűn- és baleset-megelőzés került terítékre elméleti és gyakorlati próbatételekkel. Emellett a tűzoltók és mentők bemutatója kínált érdekességeket.

A délután egyik látványosságát a Zala Különleges Mentők szolgáltatták. Alpinista technikával mentettek a toronyból sérülteket. Vezetőjük, Horváth Péter elmondta, hogy a szimuláció szerint magas épületből hoztak le sérülésük, rosszullétük miatt magatehetetlen embereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában