Frissül a járműállomány

2020.08.27. 11:30

Hat új csuklós buszt adtak át Zalaegerszegen – Frissítve

Hat korszerű, alacsonypadlós, légkondicionált, környezetkímélő Mercedes- Benz Conecto G típusú csuklós autóbusszal frissítik a járműállományt a megyeszékhelyen.

Jóna István

A zalaegerszegi buszflotta új tagjai előtt a sofőrök, valamint Vigh László, Balaicz Zoltán és Ungvári Csaba

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A buszok megérkezése apropóján a Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok előtti téren tartott tegnapi rendezvényen Balaicz Zoltán polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az önkormányzat számára kiemelt cél az utazóközönség minél szélesebb körű kiszolgálása. A Volánbusz Zrt.-vel a városvezetés esztendők óta konstruktív együttműködésre törekszik. Ezt mutatja az a hosszú távú szerződés is, amelyet 2023 év végéig kötöttek meg a felek.

A zalaegerszegi buszflotta új tagjai előtt a sofőrök, valamint Vigh László, Balaicz Zoltán és Ungvári Csaba Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

A városvezető elmondta, hogy a településen eddig összesen 35 busz szolgálta a helyi közösségi tömegközlekedést, mely járművek átlagéletkora 15,25 év volt. Ezért is fontos, hogy hat, a 21. századi igényeknek megfelelő busz került a megyeszékhelyi flottába. A bruttó 800 milliós beszerzés bizonyítja, hogy a Volánbusz komolyan odafigyel a polgárok igényeire és fejlesztéseik a közösség javát szolgálják.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Vigh László országgyűlési képviselő kiemelte: sok, jövőbe mutató kényelmi és biztonsági elem van a buszokon. Felhívta a figyelmet, hogy napjainkban a lakosság részéről is egyre nagyobb az igény a környezettudatos megoldások iránt, ami felé fokozatosan mozdul el a megyeszékhely.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ungvári Csaba, a Volánbusz Zrt. üzemeltetési vezérigazgató- helyettese az eseményen hangsúlyozta: a helyi közösségi közlekedési közszolgáltatás magas színvonalú ellátásához elengedhetetlen a hatékony és eredményes együttműködés az érintett önkormányzatokkal, ami a fejlesztéseket is magában hordozza. Kiemelte, hogy minden ilyen járműbeszerzés után jelentősen javul az utasok komfortérzete, míg a buszsofőrök a munkakörülmények tekintetében élhetik át ugyanezt. A buszok forgalomba helyezése mellett egy kisebb felújítási csomag jóvoltából szeptember végére megújul a buszpályaudvar váróterme és az utasforgalom által használt területek is.

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában