a Nílus ajándéka

2020.08.21. 16:00

Egyiptom került terítékre a zalalövői Világjárók Klubjában

Egyiptomról szóló előadással folytatódott a Világjárók Klubja: a Salla Művelődési Központban Varga Károly nyugalmazott pedagógus mutatta be az észak-afrikai országot, s annak – elsősorban az ókori kultúrához kapcsolódó – nevezetességeit.

Gyuricza Ferenc

Varga Károly a zalalövői előadás közben Fotó: Gyuricza

A helyi kötődésű Varga Károly nem először volt a klub vendége, korábban vietnami és kambodzsai élményeit osztotta meg hallgatóságával. Ezúttal vetített képes előadása során az év eleji, nyolcnapos egyiptomi útjáról beszélt.

Varga Károly a zalalövői előadás közben Fotó: Gyuricza

Mint mondta, szerencséje is volt, hiszen mindössze néhány héttel a koronavírus-járvány berobbanása előtt barangolta be a Nílus ajándékának is nevezett országot. Járt a húszmillió lakosú Kairóban, ahol a bazárok világába is bepillantás nyert, s ellátogatott a főváros közelében található gízai piramisokhoz is. Megfordult Egyiptom másik legnépesebb városában, az ókori világítótornyáról is híres Alexandriá­ban, az asszuáni gátnál, de délen, a szudáni országhatár közelében is.

Szerinte a főként iszlám vallású Egyiptom ma igen nagy figyelmet fordít a közbiztonságra, ezért az ország frekventált, leginkább látogatott pontjain az idegenforgalom, a turizmus nem veszélyesebb, mint általában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában