Bödőcs Tibor is itt tanult

2020.08.29. 15:30

Bemutatták a 125 éves Zrínyi Miklós Gimnázium évkönyvét

Az iskola aulájában mutatták be tegnap délelőtt az idén 125 esztendős Zrínyi Miklós Gimnázium évkönyvét, mely az alapítástól, 1895-től idézi fel az országos-nemzetközi elismertségnek örvendő középiskola történetét.

Arany Horváth Zsuzsa

Stárics Roland, Kiss Zsolt, Horváth Attila, Vajda Lászlóné, Németh László és Schneider János a kötetbemutató után Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A tanintézmény ez évben névadója születésének 400. évfordulóját is ünnepelte, bár a jeles évfordulókhoz kötődő több, a járványhelyzet miatt elmaradt tavaszi rendezvényt csak ezután pótolnak majd.

A tegnapi könyvbemutatóra érkezőket Schneider János igazgató köszöntötte, majd Vajda Lászlóné Ági, nyugalmazott zrínyis tanár mutatta be az impozáns, kemény kötésű, Horváth Attila, Kiss Zsolt, Kollaricsné Soós Erika, Németh László és Vajda Lászlóné által szerkesztett könyvet.

Stárics Roland, Kiss Zsolt, Horváth Attila, Vajda Lászlóné, Németh László és Schneider János a kötetbemutató után Fotó: Arany Horváth Zsuzsa

A köszöntők sorát Horváth Attila korábbi igazgató nyitja a kötetben, aki 27 évig állt a gimnázium élén, majd Áder János köztársasági elnök levele Deák Ferenc szavaival üdvözli az iskola volt és jelenlegi tanári karát és diákjait. (Eddig összesen 350 tanár nevelt itt 13 ezer tanulót.)

A kötet Zrínyi életének bemutatása után Vajda Lászlóné írása idézi az iskolaalapítást, majd külön fejezet taglalja a legutolsó 25 év eseményeit. (A 100. évfordulóra is jelent meg emlékkönyv.) A katalógusokban a vezetők, a tanárok, a jeles tanítványok névsora olvasható, közülük többen (Andor László, Bödőcs Tibor, Darák Péter, Orsós László Jakab, Palkovics László, Turbuly Lilla, Varga Péter) személyes hangú írásban emlékeznek gimnáziumi éveikre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában