Közlekedik a család

2020.08.26. 20:22

Autót ér a KRESZ-ismeret és a vezetni tudás

Kilenc évvel ezelőtt hirdették meg először a Közlekedik a család vetélkedősorozatot, amelyet az ORFK–Országos Baleset-megelőzési Bizottsága a főtámogatók, az Autós Nagykoalíció és a Škoda Magyarország bevonásával rendez.

ZH

A verseny évről évre népszerűbb, tavaly 684 család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért, köztük az első helyezettnek járó személyautóért. Idén a tavaszra tervezett területi versenyek a koronavírus-járvány miatt elmaradtak, így 2020. szeptember 19-e és október 4-e között kerülnek sorra a területi fordulók. Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton kozlekedikacsalad.hu internetes oldalon vagy személyesen a vetélkedők napján, a területi versenyek helyszínein.

Megyénkben Zalaegerszegen, október 3-án 9-15 óra között a Spirit Autók Kft. Bozsoki úti telephelyén. A nevezésre bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező családnak lehetősége van, ha legalább az egyik szülő rendelkezik érvényes B-kategóriás vezetői engedéllyel, továbbá 6 és 17 év közötti gyereket nevelnek. A verseny fődíja egy Škoda Scala személygépkocsi.

Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő szervezői az iskolák részére is pályázatot hirdetnek. Azok az iskolák, amelyek a vetélkedősorozaton a legtöbb családdal vesznek részt, nyereményt kapnak. Az első három iskola 500-300-100 ezer forint értékű tan- és sportszert kap.

Fotó: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában