Kellemest a hasznossal

2020.08.24. 17:00

A Kanizsai Fiatalok Közössége táborában jártunk

Tánctól, prózától és gyerekzsivajtól volt hangos több napon keresztül a dél-zalai település.

Szabó Zsófia

A gyerekek helyzetgyakorlatok keretében sajátítják el a színpadi játék elemeit Fotó: Szabó Zsófia

A Kanizsai Fiatalok Közössége Egyesületbe tartozó művészeti- kulturális csoportok életében hagyomány, hogy a vakáció egy részét a festői szépségű faluban töltik. Ám nem csak a sok játékról és a nevetésről szólnak a településen töltött napok. Komoly szakmai munkát is végeznek a közösség berkein belül működő Honvéd Kaszinó Városi Diákszínpad és a Magic Ritmo Tánccsoport tehetségei. Szollár-Nikolics Zsanna, az egyesület elnöke, a városi diákszínpad rendezője, a tánccsoport koreográfusa elmondta: a tábor ideje alatt kollektív munkára és egyéni tehetséggondozásra egyaránt sor került mindkét csoportnál.

A gyerekek helyzetgyakorlatok keretében sajátítják el a színpadi játék elemeit Fotó: Szabó Zsófia

- A színjátszóinknál némileg összetettebb volt a tábor programja, mint a táncosainknál. Ugyanis párhuzamosan több darabon dolgoztunk: a Kurta Lilla író-rendező által írt Játékbolt című művön, a Micsinai Dominik és jómagam közös munkájának eredményeként született Örkény- híreken, illetve a Valahol Európában című musicalen. Elsősorban szakmai és kevésbé élménytábort tartottunk idén a fiataloknak. Természetesen azért sok vidámságban és szórakozásban is volt részük a táborozóknak. Játékos feladatok, csapatépítések is színesítették a kerecsenyi programot – összegezte Szollár- Nikolics Zsanna Bonis Bona díjas tehetséggondozó.

Kiemelte azt is: a több mint harminc fiatal komolyan vette a szakmai hetet. Mindannyian nagy hangsúlyt fektettek a színdarabok, a táncok és az énekek elsajátítására. Általános és középiskolás diákok dolgoztak együtt összhangban. Élettel töltötték meg Kerecsenyt, ahová már szinte hazaérkeznek nyaranta. Réti Alfréd polgármester elmondta: minden évben szeretettel fogadják a gyerekeket.

- Nagyon jó a falu és a Kanizsai Fiatalok Közösségének kapcsolata -jelezte a polgármester. – Szívesen fogadjuk őket, mivel örülünk annak, hogy nagyon jól érzik magukat – fogalmazott Réti Alfréd. Még a nagy meleg sem gátolta meg a fiatalokat abban, hogy napestig próbáljanak, legyen szó táncról vagy éppen prózáról. Egyikük, Gyenese Szulamit elmondta: művészeti pályán képzeli el a jövőjét, ezért is fontos számára, hogy a vakációban is hódoljon szenvedélyének.

- Sokat adott nekem a tábor, mivel teret biztosított ahhoz, hogy intenzíven fejlődjünk – jelezte a fiatal hölgy. – Természetesen baráti közösségben, oldott hangulatban és szép környezetben könnyebben tanultunk és készültünk az új évadunkra – mondta Gyenese Szulamit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában