több új helyszín is csatlakozik

2020.07.06. 13:35

Szombaton indul a 2020-as Mozdulj Balaton! – Frissítve

Az idei nyáron immár tizenhetedik alkalommal rendezik meg a „Mozdulj, Balaton!” elnevezésű szabadidős eseménysorozatot. A programokhoz három megye 33 településének 38 strandja csatlakozott – tájékoztattak a szervezők. Az első rendezvényeket július 11-én tartják, a hagyományos nyárzáró sporttalálkozó pedig augusztus 29-én lesz Vonyarcvashegyen.

KA

Bartsch János programszervező elmondta: véglegessé vált, hogy a szokásosnál egy héttel később, július 11-én, szombaton kezdenek.

- Azt javasoljuk, hogy a programsorozat kezdetén olyan sportjátékokat szervezzenek, amelyekben nincs testi érintkezés – részletezte Bartsch János. – Ilyenek lehetnek a strandröplabda-párosok küzdelmei, a kapura rúgó és kosárra dobó versenyek, a teqball-, az asztalitenisz-, a tollaslabda-, a petanque-, a tchoukballprogramok, a lábtenisz, illetve a fitgépeken végzett gyakorlatok, valamint a vízben fejelés, kosárra dobás és röplabdázás. Ha tovább mérséklődnek vagy eltörlik a járványügyi korlátozásokat, akkor a foci három- vagy hatfős változatát, valamint a streetball- és strandkézilabdaprogramokat is lebonyolíthatják a helyi szervezők.

A labdarúgótornákat – a kép tavaly készült – később rendezik meg
Fotó: mozduljbalaton.hu

A balatoni nyárhoz több mint másfél évtizede hozzátartozó szabadidős rendezvénysorozat egyébként 2019- ben is kitűnő évet zárt. Az összesítésből kiderült, hogy a 342 helyi programnapon több mint 35 ezer fő részvételét regisztrálták a szervezők.

Bartsch János hozzátette: az idén folytatódik a strandi sporteszközök fejlesztése az Emmi sport-szakállamtitkársága és a Balaton Fejlesztési Tanács jóvoltából. Illetve immár húsz helyszínen lehet majd kipróbálni a tchoukball elnevezésű játékot is.

A Somogy, Veszprém és Zala megyei strandokon július 11-től augusztus 22-ig minden szombat délután, valamint további két, szabadon választott napon szervezett, ingyenes sportprogramok várják az érdeklődőket. A rendezvények javasolt kezdési időpontja 14 óra, de sok függ majd az időjárás alakulásától is.

A programsorozat hagyományosan a vonyarcvashegyi sporttalálkozóval zárul augusztus 29-én, amikor összemérik majd ügyességüket a strandok csapatai. A helyszínekről és egyéb részletekről további információkat a rendezvény honlapja közöl.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában