kirándulás

2020.07.30. 10:00

Öt hónap óta ez volt az első közös programja Daganatos Betegek Egyesületének

A koronavírus-járvány megjelenése óta most első alkalommal szervezett programot a Daganatos Betegek Egyesülete. A zalaegerszegi civil csoport ezúttal nem klubfoglalkozásra, hanem kirándulásra invitálta tagjait.

Gyuricza Ferenc

Horváth Ottó zalabaksai polgármester egy áttöréses technikával díszített strucctojást mutat vendégeinek Fotó: Gyuricza Ferenc

A tegnapi program Zalabaksán kezdődött, ahol először a többek között tojás- és csontfaragással is foglalkozó Horváth Ottó polgármester kézműves házát tekintették meg. A gazdag gyűjteményben saját alkotásai mellett felesége, Császár Erzsébet hímzései, valamint barátok, művésztársak által készített szobrok, plasztikák, festmények, grafikák is láthatóak. A vendégcsoport útja innen a helyi templomhoz vezetett, majd a szécsiszigeti Andrássy-Szapáry-kastély, vízimalom és templom, illetve Kerkaszentkirály következett, az ebédet pedig a Vörcsöki-hegyen, Pál Zoltán birtokán fogyasztották el. Hazafelé Pákán, az Öveges József emlékháznál álltak még meg, ezzel vált teljessé a kirándulás programja.

Horváth Ottó zalabaksai polgármester egy áttöréses technikával
díszített strucctojást mutat vendégeinek Fotó: Gyuricza Ferenc

– Körülbelül öt hónapja egyáltalán nem tartottunk rendezvényt, a daganatos betegek ugyanis a koronavírus-járvány által különösen veszélyeztetettek közé tartoznak, így többek közt az eredetileg májusra tervezett 30 éves jubileumi közgyűlésünk is elmaradt – mondta Baranyainé Sifter Mária, az egyesület elnöke. – A tagság ugyanakkor már igényelte a közös programot, ezért döntöttünk egy közös kirándulás mellett. Az egyesületünk jelenleg 55 tagú, közülük 33 fő van jelen. Vannak idősebb tagtársaink, akik a koruk vagy az egészségi állapotuk miatt egy hosszabb utat már nem tudnak vállalni, de a klubfoglalkozásinkon ők is aktívan részt vesznek.

Baranyainé Sifter Mária hozzátette, a három évtizede alapított szervezet főként olyan személyeket fog össze, akik már átestek daganatos betegségen, vagy jelenleg küzdenek vele, de családtagokat és pártolókat is szívesen fogadnak maguk közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában