gyűltek az ötletek

2020.07.07. 10:00

Nyári adománynapot szervez az Egyszülős Egyesület

A koronavírus-járvány idején az interneten tartotta a kapcsolatot tagjaival az Egyszülős Egyesület, nyáron azonban többek közt táborozás és iskolai felkészítés várja a gyerekeket.

Benedek Bálint

Dr. Németh Györgyi az összegyűlt adományokat mutatja, melyeket nyáron kiosztanak

Fotó: Szakony Attila

- A tilalom feloldása után először júniusban találkoztunk a tagokkal – mondta dr. Németh Györgyi. – Mindenkinél gyűltek az ötletek, majd nekiláttunk a kivitelezésnek. Zászlónkra tűzött terv volt már az alapításkor a gyermekek részére nyári elfoglaltságot biztosítani. A szervezetünk lehetőséget kapott a Halis-könyvtártól, hogy az úgynevezett Halissuli olvasótáborba tizenkét gyermeket ingyen fogadnak.

Az egyesület a jövőben is együttműködik a bibliotékával. A könyvtárban az iskolások részére ingyenesen korrepetálást, évkezdés előtti tananyag-felfrissítést szervez magyar, matematika és történelem tantárgyakból.

Dr. Németh Györgyi az összegyűlt adományokat mutatja, melyeket nyáron kiosztanak
Fotó: Szakony Attila

Az igényfelmérés jelenleg is tart, a korrepetálást csak megfelelő tízfős létszámú jelentkezés esetén indítják.

– Az egyesület részéről Csányi Renáta az egyéb tudnivalókat és információkat a szervezet internetes közösségi oldalán osztja meg az érdeklődőkkel – folytatta az elnök asszony. – Az előzetesen egyeztetett hat foglalkozás augusztus 11-én indul és egészen a hónap végéig tart. Már folyamatban van annak szervezése is, hogy az érettségi vizsgára jelentkező tanulóknak lehessen közösségi szolgálata az egyesületben a tanév során végzett ingyenes korrepetálás.

Az Egyszülős Egyesület augusztus 19-én (szerda) 16 órakor a Kossuth téren, a kórházkápolnával szemben fát ültet. Dr. Németh Györgyi szerint ez a tevékenység élő szimbólum, ezzel is nyomatékosítsák a városon belüli létezésüket. Az eseményre természetesen nemcsak egyszülősöket, hanem bármilyen kisgyermekes családot, felnőttet szívesen látnak. Az engedélyt megadó városüzemeltető cég a gödröt kiássa, majd pedig azt szeretnék, ha a fa behelyezése után a gödröt kisgyerekek temetnék be.

A szervezet megalakulása óta a támogatók adományként több doboz ruhaneműt, cipőt és egyéb más tárgyakat ajánlottak fel. Ezeket eddig dr. Németh Györgyi ügyvédi irodájában tárolták, ám egy bútorgyártó vállalkozó a napokban önzetlenül átszállítja a saját telephelyére. Onnan később a Jézus Szíve Római Katolikus Plébánia közösségi házába kerülnek. S várhatóan augusztus 28-án 15–18 óráig egy adománynapot szerveznek, amelyen az érdeklődők ingyenesen juthatnak hozzá a felajánlásokhoz.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában