Csőtöréseket okozott a vízvezeték-hálózat elöregedése

2020.07.14. 07:00

Leszerelték a csapokat a zalaegerszegi Új temetőben

A megyeszékhelyi Új temetőben három parcellában is több hete megszűnt a vízvételezési lehetőség, a csapokat is leszerelték.

Arany Gábor

Ezt tette szóvá olvasónk, aki szerint különösen az idősek számára jelenthet problémát a nyári melegben, hogy a vizet az első három parcellában lévő sírokhoz immáron csak messzebbről, a ravatalozónál lévő csaptól lehet vinni, feltéve, ha erről a lehetőségről tud a látogató.

A felvetéssel a temető fenntartását ellátó Városgazdálkodási Kft. kegyeleti ágazatának vezetőjét, Herczeg Andrást kérdeztük. Válaszából kitűnt, hogy kényszerű beavatkozásról van szó, ugyanis a vízhálózat elöregedése miatt rendszeressé váltak a csőtörések, ezért döntöttek a vízcsapok lezárásáról most még csak az első három parcellát érintően. Herczeg András elmondta, a Kiserdei úton 1978-ban megnyílt Új temető teljes vízhálózatának rekonstrukcióját tervezik, de a kivitelezés idejét még nem lehet tudni. Erről az önkormányzat dönthet. Hozzátette, a sírkertben jelenleg is van mód vízvételezésre, véleménye szerint azonban kényelmesebb megoldás a látogatók számára, ha visznek magukkal pár liter vizet, hiszen többségük személyautóval érkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában