Balatoni finomságok

2020.07.07. 12:33

Két zalai versenyző is bejutott az Év Fagylaltja verseny döntőjébe

Kedden délután dől el, kié lesz a 2020-as év legjobb fagylaltja. A döntő 13 fagyijából, négyet a Balatonnál készítenek, ezen belül az egyiket Balatongyörökön, a másikat pedig Gyenesdiáson.

likebalaton.hu/Fábos Erika

Forrás: likebalaton.hu

A " target="_blank" rel="noopener noreferrer">Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén is meghirdette az Év Fagylaltja versenyt, melynek döntőjére kedden délután kerül sor. A likebalaton.hu cikke szerint a versenyfagylaltok csak természetes alap és járulékos anyagokkal készülnek, kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal ízesíthetők és díszíthetők. Idén két fordulóban versenyeztek az indulók, a régiós elődöntők után a döntőbe jutott fagylaltokat az Ipartestület tanműhelyében kellett helyben fagyasztaniuk a versenyzőknek. A döntést, hogy kinek a fagyija sikerült legjobban kedden 15.00-kor hirdetik ki.

Zöldcitrom, egy kis mentával Gyenesdiásról

A gyenesdiási Somogyi Renáta neve bizonyára sok édességrajongónak ismerős. A Bringatanya fagyizó fagylaltmestere 14 éve dolgozik a cukrászatban és hat éve már önállóan viszi a család gyenesdiási fagyizóját. 2017-ben ő készítette Európa legjobb csokifagyiját, ugyanabban az évben a Balaton fagylaltját is ő alkotta. Az Év fagylaltja versenyt 2018-ban nyerte a bazsalikomos málna fagyival. Az idei döntőbe egy zöldcitrom fagyival jutott be, amit egy csipetnyi mentával fűszerezett meg.

Forrás: likebalaton.hu

 

Renáta a likebalaton.hu-nak elárulta tavaly nem indult a versenyen, idén pedig a Balaton Fagylaltja megmérettetést is kihagyta, mert meghívták a zsűribe.

Mámoros málna indul Balatongyörökről

A balatongyöröki Promenád Kávéházból, Vadócz Jenő nevezett be a versenyre, aki szakácsból lett cukrász. Másfél éve foglalkozik komolyabban fagylaltkészítéssel. Az ő versenymunkája szintén gyümölcs, de felnőtt kivitelben, némi alkohollal.

Forrás: likebalaton.hu

– A mámoros málna egy 100 százalék málnapűréből készült sorbet, amit eperborral bolondítottunk meg, ettől lett mámoros – mondta Vadócz Jenő. – Nagyon örültem annak, hogy bekerültem a döntőbe, számomra ez egy győzelemmel felérő elismerés. Azért pont erre a témára gondoltam, mert nagyon szeretem a sorbet jellegű édességeket, a valódi gyümölcsöt, mint alapanyagot. Ezen belül pedig bátran párosítom a különböző ízeket, hangulatokat. Minden olyan verseny, ahonnan van komoly szakmai visszajelzés, egy jó próba, hogy az irány, amerre tartok, megfelelő-e. Ezért is neveztem be az Év fagylaltja versenyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában