Főként a város gazdálkodásáról tárgyaltak

2020.07.11. 07:00

Indulhat a minibölcsi – Összeült a zalalövői képviselő-testület

Elsősorban a város gazdálkodásával összefüggő kérdésekről tárgyalt a koronavírus-járvány okán elrendelt veszélyhelyzet utáni első nyilvános ülésén a helyi képviselő­testület. Az önkormányzati tagok többek közt a 2019. évi költségvetés zárszámadását fogadták el.

Gyuricza Ferenc

Forrás: Shutterstock

Fotó: Olesia Bilkei

Szintén jóváhagyták a 2024-ig tartó ciklus gazdasági programját. Döntöttek pályázatokkal kapcsolatos kérdésekről is, az egészségház belügyminisztériumi támogatással megvalósítandó részleges felújításához szükséges önerőt – közel négymillió forintot – a 2021. évi költségvetés terhére biztosítják, a zártkerti fejlesztés részeként kialakítandó tündérkerthez szükséges területet pedig átadják a Borbarát Kör Egyesület részére.

A képviselők foglalkoztak a város polgármesterének, Gyarmati Antalnak veszélyhelyzetben hozott határozataival is. A téma azért került a testület elé, mert a kormányhivatal ajánlása szerint ezeket az egyszemélyi döntéseket a veszélyhelyzet elmúltával a testületnek is meg kell erősítenie. A képviselők szerint a város eredményesen védekezett, a lakosság pedig fegyelmezett, jogkövető magatartást tanúsított.

Intézményekkel kapcsolatos ügyek is napirendre kerültek. Gyarmati Antal elmondta: augusztusban megszűnik az óvoda hegyhátszentjakabi tag­in­tézménye, szeptembertől pedig indul a minibölcsődei ellátás, ezek miatt módosítani kell az intézményfenntartói társulási megállapodást. Felmerült, hogy az intézmény új nevet kapjon, a képviselő-testület a Zalalövői Borostyán Óvoda és Mini-Bölcsőde elnevezést támogatja. Azt viszont ellenezték a képviselők, hogy a közétkeztetésen változtassanak, így az Atroplus Kft. erre irányuló ajánlatát elutasították, a feladatot továbbra is az önkormányzati tulajdonban lévő Borosán-Völgy Szolgáltató Non-profit Kft. révén látják el.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában