színes Történelem

2020.07.30. 17:00

Érdekességek a Nagykanizsa múltjáról

Színes, történelmi tényekben dús és szórakoztató „talk-show”-szerű délutánt rendeztek tegnap a Halis István Városi Könyvtár előtt.

Szabó Zsófia

Tarnóczky Attila, Horváth István, Kunics Zsuzsa, Mikó-Baráth Franciska, Büki Pálné, Czupi Gyula Fotó: Gergely Szilárd

A Nők Nagykanizsa történetében elnevezésű eseményen neves helyi, közéleti-tudományos szakemberek meséltek érdekességeket a város múltjáról, jeles személyiségeiről. Czupi Gyula könyvtárigazgató, a rendezvény moderátora jelezte: a rendhagyó programot a Vöröskereszt megyei szervezete és a város önkormányzata által elnyert projekt támogatásával szervezték meg. Oldott, laza hangulattal, színes történetekkel készültek a délután vendégei, előadói, Büki Pálné, a Honvéd Kaszinó Hölgyklubjának elnöke, nyugalmazott iskolaigazgató, Kunics Zsuzsa és Mikó-Baráth Franciska történész-muzeológus, Horváth István, Radnóti-díjas versmondó és Tarnóczky Attila helytörténész.

Tarnóczky Attila, Horváth István, Kunics Zsuzsa, Mikó-Baráth Franciska, Büki Pálné, Czupi Gyula Fotó: Gergely Szilárd

– Nem kimondottan előadásra vártuk az érdeklődőket, hanem olyan talkshow-ra, ahol bátran kérdezhettek a vendégek, mi több, mi is érdeklődtünk arról, milyen emlékeik, információk vannak a város történelméről, neves embereiről. Továbbá, vendégül is láttuk a közönséget, lecsóval kedveskedtünk nekik – mondta Czupi Gyula könyvtárigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában