cserkészek

2020.07.24. 13:00

Az indiános téma foglalkoztatta a lenti táborozók fantáziáját

Idén is megtartotta hagyományos nyári táborát a lenti 362. számú Szent Mihály cserkészcsapat. Az idei a 27. volt a sorban. Harmadik alkalommal tartották Vas megyében, Szőcén a programot.

Korosa Titanilla

A lenti egyesület jóvoltából az íjászattal is megismerkedhettek a tábor lakói

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: a szerző

– Barátságos és a táborozáshoz nagyon praktikusan kialakított helyszínen gyűltünk össze – tájékoztatott Kalmár Imre csapatparancsnok. – Mivel hét újonc kiscserkészjelölt is csatlakozott hozzánk, a keretmesét is az ő játékos érzelmi világukhoz próbáltuk igazítani. Az indiános téma alaposan megmozgatta a táborlakók fantáziáját. A nyitónapon az „életre kelt” totemoszlop törzsekbe osztotta és indián nevekkel látta el a gyermekeket. Tartottunk nyílt tábori napot is, amikor megismerhették a tábori életet.

A lenti egyesület jóvoltából az íjászattal is megismerkedhettek a tábor lakói
Fotó: a szerző / Zalai Hírlap

Ekkor volt az újonc kiscserkészek ünnepélyes ígérettétele és egy cserkészjelölt fogadalomtétele, illetve a táborban szokták a cserkészek fogadalmukat és ígéretüket megújítani.

A további programokról Kalmár Imre elmondta: a lenti íjászegyesület jóvoltából volt lehetőség ezzel a mesterséggel megismerkedniük a táborlakóknak, de természetesen a kézműves foglalkozások sem maradtak el: ízléses indián stílusú karkötők, dió nyak­ékek formálódtak az ügyes kezek által. Nagy sikere volt a batikolásnak is, a pólók törzsenként különböző színben készültek el.

– Külön öröm, hogy a volt cserkészeinket is visszahúzta a szívük, akadt, aki egész családjával töltött egy napot mesevilágunkban – tette hozzá a csapatparancsnok. – Az indiánok viszontagságos életéből is volt részük, hiszen komoly vihart is átéltünk, sajnos ebédünk zöme odaveszett. Az utolsó előtti napon „bölényvadászat” nevű kirándulással összekötött akadályverseny zárta a tábori programsorozatot. Mindent összegezve rendkívül tartalmas tábort tudhatunk magunk mögött. A jól összekovácsolódott vezetőgárda megmutatta, hogy kell az igazi cserkésztábort megszervezni és levezényelni. Az égiek is kegyesek voltak hozzánk, hiszen kicsit változatos, de kellemes, táborozáshoz alkalmas időjárásban volt részünk. Jövőre természetesen szeretnénk megismételni – mondta végezetül Kalmár Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában