Számos új közterületi dísztárgyat helyeztek el a közelmúltban

2020.07.11. 14:00

Az arculatra is odafigyelnek Felsőrajkon

Esztétikus köztéri díszek ékesítik a település központját és főbb köztereit. A festői szépségű faluban arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy szezonális virágok – több száz tő növény – varázsoljanak kellemes hangulatot a helyieknek és a településre látogató vendégeknek.

Szabó Zsófia

A közfoglalkoztatottak, Bogdán Judit, Tóth Rózsa, Magyar Szilvia gondozzák a falu virágait

Fotó: Szabó Zsófia

Korábban már beszámoltunk a nagyszabású tervekről, amelyek révén Felsőrajkot fejlesztené, modernizálná a település vezetése. Azonban nem csak a „fizikai”, azaz infrastrukturális korszerűsítésekre helyeznek hangsúlyt a faluban. Arra is, hogy rendben tartott utcák, terek gazdagítsák a községet. Zsuppánné Horváth Mária, Felsőrajk polgármestere elmondta: nagyon forgalmas hely a faluközpont és a környező utcák is, ezért fontos, hogy azok rendezettek legyenek.

A közfoglalkoztatottak, Bogdán Judit, Tóth Rózsa, Magyar Szilvia gondozzák a falu virágait
Fotó: Szabó Zsófia

Mindez a falu első embere szerint nem csak ahhoz járul hozzá, hogy hangulatos körülmények közt töltsék az ott lakók az idejüket. Szívesebben látogatnak akár a turisták is egy adott községbe, ha az komfortos arculatú.

– A közelmúltban új, esztétikus fa virágtartókat helyeztünk el a faluközpontban. Felfrissítettük a területet, egyúttal új arculatot adtunk a frekventált térnek. A régi tűzoltókocsit, amelyen nyomot hagyott az idő, egyelőre elvittük a központból. Azonban nem lesz az enyészeté, mivel felújítjuk, s majd a Bakó-major épületénél helyezzük el. Persze nem maradt üresen a terület. Különleges díszeket helyeztünk el a hivatal tőszomszédságában lé­vő helyre. Az egyedülálló köztéri tárgyak Varga Norbert karbantartónk munkáját dicsérik. Munkatársunk fából készített virágtartóként is funkcionáló vízszivattyút, új Felsőrajk-címert és pici kerekeskocsit, továbbá több, fémből gyártott díszt. Ezek mellett még több dolgot, köztük a szélmalmot is, amit a Bakó-majornál helyezünk majd el. Amúgy pozitívak a visszajelzések a lakók részéről: többen jelezték, hogy vásárolnának tőlünk ilyen díszeket. Így tervben van, hogy később, a téli időszakban, bevétel céljából készítünk, rendelésre – mondta el Zsuppánné Horváth Mária.

Felsőrajk polgármestere arról is beszélt, hogy több száz tő virágot ültettek el – környékbeli vállalkozás felajánlása és a szilveszteri jótékonysági bál bevétele révén – faluszerte. Többek közt vinkák, levendulák, bársonyvirágok, muskátlik, kannavirágok, leanderek pompáznak faluszerte.

Zsuppánné Horváth Mária elmondta azt is: természetesen az arculatszépítő korszerűsítések végére nem került pont ezek által. A tanév kezdetére az iskola udvarának parkosítása is folytatódik, egyebek közt a régi fajátékok felújításával és újak elhelyezésével. Valamint a jövőben egy egyesületet is létrehoznak, amelynek közösségépítő szerepet szánnak, illetve további pályázati lehetőségeknek és az adó egy százalék gyűjtésének is teret adna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában