Lurkók lehetőségei

2020.06.19. 09:00

Zöldtábori, balatoni nyári kalandok a nagykanizsaiai és környékbeli gyerekeknek

A Csónakázó-tó melletti Zöldtábor, valamint a balatonmáriafürdői gyermek- és ifjúsági tábor várja a nagykanizsai és környékbeli gyermekeket a nyári szünidőben. A koronavírus terjedése miatt a táborok szervezése jelentős késéssel, május 25-e után kezdődhetett csak meg.

Benedek Bálint

A természetvédelmi kirándulások alkalmával szerzett tudás teszi teljessé a kikapcsolódást

Fotó: Shutterstock

A városi önkormányzat minden évben gondoskodik az általános iskolás korú gyermekek nyári napközbeni felügyeletéről. A Nagykanizsai Tankerületi Központtal történt egyeztetés alapján a nyári napközbeni gyermekfelügyeletet idén június 29-től indíthatják el heti turnusokban.

A természetvédelmi kirándulások alkalmával szerzett tudás teszi teljessé a kikapcsolódást
Fotó: Shutterstock

– A gyermekek nyári napközbeni felügyeletét az idén is napközis tábor szervezésével biztosítjuk – fogalmazott Balogh László polgármester. – Azon családok számára, amelyek igénylik, az általános iskolás gyermekeik részére egészen augusztus 19-ig biztosítjuk az ellátást. A Csónakázó-tó melletti hagyományos Zöldtábor résztvevői számára tematikusan szervezett programok teszik lehetővé a hasznos és szórakoztató időtöltést. A turnusok foglalkozásai többek közt a sport, a természetvédelem, a népművészet, az állatvédelem és a kalóztörténetek köré szerveződnek meghívott előadók, foglalkozásvezetők segítségével. A fenntartásunk alá tartozó balatonmáriafürdői tábor már harminc esztendeje kínál kikapcsolódást a szociálisan hátrányos helyzetű tanulóknak.

A városvezető hozzátette, természetesen fokozottan ügyelnek a tábor területének tisztaságára, a napi fertőtlenítő takarítás elvégzésére. Ezek során kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a kézzel gyakran érintett felületeket vírusölő hatású szerrel fertőtlenítsék. A szociális helyiségekben folyamatos lesz a szappanos kézmosási és kézfertőtlenítési lehetőség.

A Nagykanizsai Tankerületi Központ tájékoztatása szerint az általános iskolákban napközis Erzsébet-táborokat szerveznek, ahova több turnusban egészen augusztus 28-ig várják a diákokat. E programok az iskoláknál helyben valósulnak meg, minden tábor 5 napig tart, melyre tankerületi szinten összesen 581 fő pályázott, s ez 36 csoportot jelent. Napi négyszeri étkezést biztosítanak, a változatos élményprogramok és a kirándulások is a táboroztatási rendszerben finanszírozottak. A táborszervező intézmények betartják az egészségügyi előírásokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában