szépül

2020.06.04. 07:00

Településszépítő munkák, parkosítások Zalaszentkirályon

Az eddigieknél jóval nagyobb figyelmet kíván fordítani ez évben közterületeinek gondozására a település önkormányzata. A község több pontjára terveznek parkosítást, virágosítást és növénytelepítést.

Gyuricza Ferenc

Szabó-Geiger Mária önkormányzati alkalmazott a világháborús hősi emlékmű előtti parkban Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Pál Zoltán polgármester számolt be lapunknak. Mint mondotta, a koronavírus-­járvány sok lehetőséget nem adott fejlesztési programok megvalósítására, a településszépítő munkákat azonban így is el tudják végezni.

– A temető környezetének rendezése már régebb óta dédelgetett tervünk, új közlekedőút kialakítása mellett további növénytelepítéssel szeretnénk az emlékezéshez és a kegyeleti érzés kifejezéséhez méltóbb körülményeket teremteni – foglalta össze a polgármester. – Emellett az újonnan megépített buszforduló, valamint a természetház előtti területen, a szintén a közelmúltban kialakított új parkoló szomszédságában is tervezünk parkosítási munkálatokat. A Petőfi utcában pedig az elöregedett, régi tuják kivágása vált időszerűvé, oda új fasort kívánunk telepíteni.

Szabó-Geiger Mária önkormányzati alkalmazott a világháborús hősi emlékmű előtti parkban Fotó: Gyuricza Ferenc

Pál Zoltán hozzátette még: természetesen az önkormányzati zöldfelületek, a középületek melletti területek és a már meglévő parkok karbantartására is odafigyelnek. A község első és második világháborús hősei és áldozatai tiszteletére 1990-ben emelt emlékmű környékét két évvel ezelőtt például sikerült olyan állapotba hozni, amely nemcsak a helyiek, de a településre látogatók tetszését is elnyerte. GYF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában