MINŐSÉGI CSERE

2020.06.05. 18:08

Szombattól Zalában is újabb IC+ kocsikkal találkozhatnak az utasok

Június 6-tól a tizedik és a tizenegyedik új belföldi IC+ kocsi is közlekedik a szombathelyi és a zalaegerszegi vasútvonalon.

zaol.hu

Fotó: MÁV-START

A húsz nemzetközi vonalra gyártott új IC+ kocsival együtt, így már harmincegy új járművel találkozhatnak a vasúttársaság utasai – írja közleményében a MÁV-START. A MÁV kormányzati támogatással valósítja meg a saját fejlesztésű IC+ kocsik gyártását célzó programját, amely a járműállomány fiatalítását, minőségi cseréjét szolgálja a távolsági és nemzetközi forgalomban.

Fotó: MÁV-START

Az első belföldi IC+ kocsik a Zalaegerszeget, Szombathelyt és Veszprémet Budapesttel összekötő Göcsej és Bakony InterCity vonatokban állnak forgalomba.

Nyáron a balatoni Aranypart/Ezüstpart expresszvonatokon (Sátoraljaújhely/Záhony-Balatonszentgyörgy) és a Kék Hullám gyorsvonatokon is megtalálhatóak lesznek az IC+ kocsik. A déli parton járnak majd a többcélú teres 2. osztályú kocsik, míg az északi parton a nemzetközi viszonylatra szánt termes 2. osztályú kocsik fognak közlekedni.

Az új generációs InterCity kocsik számának folyamatos növelése az elöregedett járművek kiváltása mellett lehetővé teszi a megújuló IC-hálózat kiterjesztését, további megyeszékhelyek, vidéki nagyvárosok bevonását a minőségi vasúti szolgáltatásba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában