A kávé elfogyasztása mellett

2020.06.26. 12:43

Police Coffee: bűnmegelőzési tanácsokat adtak Lentiben

Bűnmegelőzési szakemberek adtak tanácsokat az érdeklődőknek Zala megyében.

police.hu

Forrás: police.hu

A Police Coffee a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és a Rendőrség közösen indított prevenciós programja, amelynek lényege, hogy az érdeklődők egy kávé elfogyasztása mellett kötetlenül beszélgethetnek a rendőrség szakembereivel, a biztonságérzetüket leginkább befolyásoló helyzetekről, eseményekről.

Lentiben a piactéren vásárnapon, 2020. június 25-én a rendőrök egy kávéval kínálták meg az érdeklődőket és tájékoztatták őket a vagyon elleni bűncselekményekről, valamint azok elkerülésének lehetőségéről. Többek között felhívták a figyelmet az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményekre, az áldozattá válás megelőzésére, az unokázós csalók trükkjeire. Aki kerékpárral érkezett, lehetősége volt azt regisztráltatni a Bike Safe program keretében.

A rendezvény során a bűncselekmények jelzésétől kezdve a tanácskérésig, a közrend és közbiztonság javítását szolgáló ötletekig számos téma felvetődött. A rendezvény kiemelt célja, hogy a lakosság érezze, számíthatnak a rendőrség segítő szolgálatára. Az érdeklődők hasznos információkkal gazdagodva térhettek haza – olvasható a police.hu-n.

Munkatársaik többek között az alábbiakra hívták fel a figyelmet:

  • Minden esetben tartsa zárva a kaput, bejárati ajtót még akkor is, ha otthon tartózkodik, és ha éppen a kertben, udvaron tevékenykedik!
  • Bejárati ajtajára szereltessen jó minőségű biztonsági zárakat, láncot, amelyeket minden esetben használjon is!
  • Alakítson ki lakókörnyezetével jó kapcsolatot, figyeljenek egymás lakhelyére!
  • Ne tartson otthonában nagyobb mennyiségű készpénzt, nagyobb értékű, de nem mindennap használatos ékszereket!
  • Ha olyan személyek csengetnek a kaputelefonon, akiket nem ismer, ne engedje be őket!
  • Ne rejtse otthona kulcsait a bejárat közelébe, mert ezek a helyek az elkövetők előtt jól ismertek!
  • Értékeiről készítsen házi leltárt, feltüntetve azok egyedi jellemzőit, azonosító számát!
  • Soha ne adjon át pénzt olyan idegennek, aki bajba jutott rokonának „megbízásából” kéri azt Öntől!
  • Amennyiben nagy tömeget vonzó rendezvényen tartózkodik, fokozottan figyeljen a dolgaira, táskáját ne hagyja őrizetlenül! Értéktárgyait, iratait ne tegye ruházata, táskája külső zsebébe! Azokat mindig belső zsebben, vagy zárható táskában helyezze el!
  • Ha telefontársaság vagy más cég, illetve unoka nevében hívják fel ismeretlenek nyereményt ígérve, tranzakció végrehajtását kérik, tartozásra hivatkoznak, akkor legyenek körültekintőek, győződjenek meg a hívások valódiságáról, ne dőljenek be a telefonos csalóknak.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában