Víz és klímaváltozás

2020.06.04. 15:00

Gyermekrajzok készültek a klímaváltozásról

A Kanizsai Kulturális Központ és partnerei a veszélyhelyzet előtt meghirdették a víz világnapja alkalmából Víz és klímaváltozás 2020 című rajzpályázatukat. A gyerekek a világhálón több kategóriában nevezhettek.

Benedek Bálint

Az alsósok között első helyet szerző Lelkes Lili rajza Fotó: ZH

A Délzalai Víz- és Csatornamű Zrt., a Nagykanizsai Tankerületi Központ, a Kanizsai Kulturális Központ és az önkormányzat közös pályázatát még a koronavírus-­járvány előtt hirdették meg. A kanizsaiak mellett a megye számos pontjáról, de még a fővárosból is neveztek. A beérkezett pályaműveket a Kanizsai Képző- és Iparművészek Egyesületének tagjai, Kassainé Szarjas Gertrúd és Domina Zsóka, valamint Horváthné Gelencsér Edit, a Kanizsai Kulturális Központ munkatársa értékelte. A dobogósok alkotásait egy virtuá­lis kiállítás keretében bárki megtekintheti a kulturális központ Facebook-oldalán.

Az alsósok között első helyet szerző Lelkes Lili rajza Fotó: ZH

Eredmények. Óvodás korosztály: 1. Kovács Kinga Andrea, Kozári Benett András (mindketten Nagykanizsa Rózsa-óvoda), 2. Szabó Flóra (Nk. Kossuth), Lukács Dorka (Nk. Rózsa), 3. Kiss Izabella (Fityeház). Különdíj: Balogh Tünde (Budapest), Varga Izabella (Nk. Rózsa). Alsósok: 1. Lelkes Lili (Nk. Kőrösi-Péterfy), Lackó Bianka (Nk. Szivárvány), 2. Salamon Vivien (Csapi), Pungor Dorka (Nk. Zrínyi-Bolyai), 3. Vigmond Virág (Keszthely Csány-Szendrey), Kerekes Luca (Nk. Zrínyi-Bolyai). Különdíj: Kumánovics Hedvig (Zalaszentbalázs), Czin­ki Botond (Zrínyi-Bolyai). Felsősök: 1. Aranyos László (Nagyrécse), Boszkovics Anna (Nk. Zrínyi-Bolyai), 2. Rákos Nóra Anna (Murakeresztúr), 3. Borsos Laura (Zrínyi-Bolyai) Különdíj: Bogdán Ramóna (Galambok), Bakonyi Sára (Nk. Kiskanizsa).BB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában