megoldandó feladatok

2020.06.29. 14:00

Felújították az edzőtermet Nemespátrón, az összekötő út megerősítése a napokban kezdődik

A dél-zalai településen számos megoldandó feladat vár az önkormányzatra. A közelmúltban közösségi összefogásból megújult az edzőterem, s hamarosan a Porrogszentpálra vezető földutat is megerősítik.

Benedek Bálint

Győrfy Balázs polgármester nem bezáratta az edzőtermet, hanem inkább saját önkormányzati forrásból felújíttatta

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A tervekről és elképzelésekről Győrfy Balázs polgármester beszélt. Mint elmondta: a falu lakóinak összefogásából évekkel ezelőtt létesült edzőterem a kultúrház egyik helyiségében. Majd onnan egy használaton kívüli önkormányzati épületbe költözött, a Kossuth utcába, azonban az évek során az ottani eszközökből soknak lába kélt. A tarthatatlan állapotok miatt az előző testületnél felvetődött a terem végleges bezárása.

Győrfy Balázs polgármester nem bezáratta az edzőtermet, hanem inkább saját önkormányzati forrásból felújíttatta Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– Ekkor megkeresett néhány helyi fiatal, akik hasznosnak tartották ezt a fajta sportolási lehetőséget, ezért végül úgy határoztunk, némi ráfordítással, új elemek beszerzésével felfrissítjük – folytatta a településvezető. – A közel 500 ezer forintos saját forrásból kifestettünk, súlyzókat vásároltunk, s talán a hölgyek legnagyobb örömére egy futópaddal is gazdagodott a terem. Ezután is ingyenesen látogatható, ám az egyik falubeli önkéntesen vállalta, hogy felügyeli az értékeket.

Ezenkívül a Magyar falu program keretében két pályázatot nyújtottak be. Győrfy Balázs hozzátette: az egyikben a település központjában található Dózsa utca rossz állapotát szüntetnék meg az átfogó felújítással. Míg a másik egy kistraktor beszerzésére irányul, mely nyáron a fűnyírásban, télen pedig a hóeltakarításban segítené a munkát. Továbbá egy másik, ugyancsak a kormány által finanszírozott projekt keretében a szintén elhasználódott Rákóczi utca rendbetételére nyílhatna lehetőség.

– A napokban kezdődik a szomszédos somogyi kistelepüléssel, Porrogszentpállal közös összekötő földút megerősítése – fogalmazott. – Ezzel a szakasszal időről időre foglalkozni kell, hiszen a mezőgazdasági gépek miatt több helyütt nagyobb kátyúk keletkeznek. Ezért egy helyi, valamint egy gyékényesi vállalkozó összefogásával négy kamion zúzott kővel töltjük fel ezt a fontos átkötő utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában