Koronavírus Zalában

2020.06.09. 07:00

Elmarad az idei Göcseji Dombérozó

A járványhelyzet miatt az idén nem rendezik meg a térség immár hagyományos nagy programját, az eredetileg július 10-től 19-ig tervezett V. Göcseji Dombérozót.

ZH

A tavalyi rendezvény figyelemfelhívó táblája. A Dombérozó évről évre több érdeklődőt vonzó és folyamatosan bővülő rendezvénysorozat. Jövőre remélhetőleg folytatódik

Forrás: Archív

Fotó: Pezzetta Umberto

A döntésről Magai Ágota főszervező tájékoztatott.

„A jubileumi program megszervezésének nagy lendülettel álltunk neki a szervezőkkel, akik ez évtől 29 települést képviseltek. A fegyelmezett felkészülésnek köszönhetően május közepén impozáns, invitáló programfüzetünkkel találkozhattak volna az érdeklődők. A Fesztiválkalauz kiadványban első ízben jelentünk meg jelentősebb terjedelemben és vonzó felhívással. Sajnos, hasonlóan a többi rendezvényt szervezőkhöz, nekünk is be kellett látnunk, hogy kellő biztonsággal nem tartható meg a Göcseji Dombérozó még akkor sem, ha több helyszínen zajlik a program” – fogalmazott Magai Ágota.

A tavalyi rendezvény figyelemfelhívó táblája. A Dombérozó évről évre több érdeklődőt vonzó és folyamatosan bővülő rendezvénysorozat. Jövőre remélhetőleg folytatódik Fotó: Pezzetta Umberto / Archív

A Göcseji Dombérozó Egyesület és a Göcsej Civil Társaság kellő mérlegelés mellett tehát úgy döntött, elmarad az idei rendezvény. Ugyanakkor Magai Ágota jelezte, hogy a Göcsejről való gondolkodás és a Göcseji Dombérozó küldetésének ébren tartása érdekében ez év őszén megszervezik a Göcsej Napját. Erre készülve a szervezők hamarosan három felhívást tesznek közzé, melyekről mi is beszámolunk majd lapunkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában