Koronavírus Zalában

2020.05.02. 07:00

Zalai reprezentatív tesztek, fertőtlenítések – koronavírussal kapcsolatos pénteki híreink a megyéből

Cikkünkben összegyűjtöttük a koronavírussal kapcsolatos legfontosabb, Zala megyét érintő híreket, információkat.

zaol.hu

Forrás: Facebook

Fotó: Balaicz Zoltán

Emelkedett az igazolt koronavírusos esetek száma Zalában

Tovább folytatódott a hét folyamán tapasztalható emelkedés. A legfrissebb adatok szerint ez a szám tovább emelkedett: szombat reggelre 115 beteget tartanak nyilván.

Küzdelem a koronavírus ellen – Ezeken a zalai településeken végeznek reprezentatív teszteket

Május 1-től közel 18 ezer fő bevonásával országos vizsgálatsorozat indul hazánk négy orvosokat képző egyeteme – a Semmelweis Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem – és a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) közreműködésével. A csaknem 500 településen élőket érintő reprezentatív kutatás célja, hogy pontos képet adjon a járvány kiterjedéséről és az új típusú koronavírussal fertőzöttek és átfertőzöttek valós számáról. A folytatás ITT érhető el.

Folyamatosan zajlik a zalaegerszegi közterületek és intézmények fertőtlenítése

Az EMC Hungaria Kft. gyors és precíz munkájával megtörtént a központi orvosi ügyelet, a háziorvosi rendelők, és a gyermekorvosi rendelők légtér és felületfertőtlenítése is. További információk ITT.

Kézmosás és bőrápolás: dr. Buzás Judit bőrgyógyász szakorvos tanácsai

A koronavírus-fertőzés megelőzésében nagy szerepe van a gyakori és alapos szappanos kézmosásnak, vagy legalább 60% alkoholtartalmú kézfertőtlenítő használatának. Ettől azonban bőrünk kiszáradhat, veszíthet a rugalmasságából. Hasznos tippeket ITT talál.

Tényleg „házhoz jön a zene” Hévízen

Egy akció, mellyel a hévízi lakóknak igyekeznek kedveskedni a vészhelyzet idején a Város Napja alkalmából. Részletek a cikkben.

Keszthely itt hazatalálsz – Idén kisfilmmel ünneplik a Balatoni Szezonnyitót

Hagyományosan május elseje a Balatoni Szezonnyitó rendezvény napja, azonban a vírus átírta a forgatókönyvet. További információk ITT.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában