Koronavírus Zalában

2020.05.02. 09:00

Védőmaszkok és ózongenerátor a legnagyobb biztonságért Hévízen

Miután Hévíz minden polgára kapott két-két, a lehető legnagyobb védelmet biztosító maszkot, Papp Gábor polgármester a város érettségizőinek, illetve a matúrát felügyelő, segítő tanároknak is vitt a védőeszközökből.

Péter B. Árpád

A maszkokat Nagy Boldizsár vette át Papp Gábortól

Fotó: ZH

– Amellett, hogy meglehetősen izgulunk érettségizőink eredményes és szerencsés írásbeli vizsgáiért, szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy diákjaink és az őket vizsgáztató pedagógusok a lehető legnagyobb biztonságban érezzék magukat – fogalmazott a városvezető, aki 100-100 textil, illetve FFP-2-es védőmaszkot adott át Nagy Boldizsárnak, a Bibó-gimnázium igazgatójának. Emellett az önkormányzat négy ózongenerátort szállított az iskolába, hogy a vizsgák közötti időszakban a termek fertőtlenítése minél hatékonyabb legyen.

A maszkokat Nagy Boldizsár vette át Papp Gábortól
Fotó: ZH

A Bibóban tanulókkal együtt a Nagykanizsai Tankerületi Központ fenntartásában levő gimnáziumokban – a hévízi intézmény mellett a keszthelyi Vajdában, a kanizsai Batthyányban és Mezőben – összesen 404-en tesznek hétfőtől közép-, illetve emelt szintű érettségit, közülük 376-an a négy iskola tanulói, adott tájékoztatást lapunk kérdésére Magyar Ferenc tankerületi igazgató. Mint mondta, a végzős diákok közül mindössze egy lépett vissza a megmérettetéstől, amire a járványhelyzet miatt minden érettségi előtt álló fiatalnak lehetősége volt. Jelezte, rendkívül szigorú óvintézkedések mellett a négy gimnáziumban – a tantárgyak összesítésében – 1779 vizsga lesz, ebből középszinten 1199, emelt fokon pedig 580.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában