közösségi munka

2020.05.23. 09:00

Szabadidejükben szépítik Homokkomáromot

Több tucat lakó döntött úgy a közelmúltban, hogy a pihenésre szánt időt inkább a község szépítésére fordítja. Fűnyírót, kaszát ragadtak s közösségi munka keretében rendbe tették a temetőt, a miseutat és több közterületet.

Szabó Zsófia

Több tucatnyian dolgoztak a falu különböző részein

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szabó Zsófia

Singula Ferencné, Homokkomárom polgármestere elmondta: a fűnyírással sokat segítettek, jelentős anyagi tehertől kímélték meg a települést a munkában részt vevők.

Több tucatnyian dolgoztak a falu különböző részein
Fotó: Szabó Zsófia / Zalai Hírlap

– Összességében több száz négyzetméter területet hoztak rendbe a falubeliek, zsigárdiak és több homokkomáromi szőlőbirtokos. Nagy köszönettel tartozunk nekik az önzetlen munkáért, melynek révén a temető, annak környéke, a templomhoz vezető út,

a parkoló, valamint a hegyi utak bejáratai szépültek meg. Összesen huszonketten gazmentesítették az említett területeket. Mindez azért elismerésre méltó s nagy segítség nekünk, mert ha erre szakosodott vállalkozás közreműködésével kellett volna elvégeztetnünk a munkát, az a költségvetésünkből jelentős összeget igényelt volna – fogalmazott Singula Ferencné. Hangsúlyozta: korábban is megmutatták már a falu lakói, hogy összefogva, önzetlen munkával sokat lehet tenni a település arculatának szépítéséért. A karitatív tevékenység pedig – mint Singula Ferencné kiemelte – hozzájárul ahhoz is, hogy még inkább otthon, komfortos körülmények közt érezzék magukat a homokkomáromiak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában