Emléklappal

2020.05.06. 08:00

Köszönet a zalakarosi tűzoltók helytállásért

Szent Flórián napja alkalmából köszöntötte hétfőn a helyi hivatásos és önkéntes tűzoltókat Novák Ferenc polgármester.

Horváth-Balogh Attila

Szakál Tibor, Novák Ferenc és a hivatásos állomány négy tagja a köszöntésen

Fotó: Szörcsök Szilárd

– Amikor polgármester lettem, nem egészen tíz éve, elhatároztam, hogy amikor alkalom adódik, köszöntöm a szervezeteket, közösségeket, amelyek jelentős szerepet töltenek be a település életében – bocsátotta előre Novák Ferenc, aki maga is önkéntes tűzoltó, és évekig a szervezet elnöke volt. – Ebbe a körbe tartozik a helyi önkéntes tűzoltó egyesület, a tűzoltó-, a rendőrőrs és a mentőállomás is.

Novák Ferenc a helyszínről elmondta: a helyi tűzoltólaktanya az otthona a hivatásos és az önkéntes állománynak is. A köszöntésen ezúttal négy hivatásos lánglovag vett részt, a fennállásának 90. évfordulóját idén ünneplő önkéntes egyesületet pedig Szakál Tibor elnök és Szörcsök Szilárd parancsnok képviselte.

Szakál Tibor, Novák Ferenc és a hivatásos állomány négy tagja a köszöntésen
Fotó: Szörcsök Szilárd

A polgármester a hivatásos és önkéntes tűzoltóknak a helytállásért mondott köszönetet, utóbbiaknak pedig külön is kifejezte háláját, amiért az elmúlt napokban segédkeztek a szájmaszkok kiosztásában és a fertőtlenítőszerek beszerzésében. HBA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában