Koronavírus Zalában

2020.05.29. 07:00

Könyvkölcsönzés „a küszöbön”

A könyvtárak látogathatósága március közepe óta szünetel, s noha már sor került több korlátozó intézkedés enyhítésére, ez a rendelkezés érvényben van.

Arany Horváth Zsuzsa

A Deák Ferenc Megyei és Városi Könyvtár a személyes látogatás tilalmának betartása mellett kereste a lehetőséget a szolgáltatás különleges körülmények közti megkezdésére. Június 2-ától új szolgáltatást vezetnek be „Könyvtár a küszöbön” elnevezéssel.

A teljes nyitás előtti időszakban az olvasók előre egyeztetett idősávban és módon kölcsönözhetnek könyveket. A speciális szolgáltatás idején a dokumentumok visszavétele, a folyóirat-olvasó, a nyomtatási lehetőség, a helyben használat szünetel. A „Könyvtár a küszöbön” szolgáltatás igénybevételéhez űrlapot kell kitölteni, melyet a www.dfmk.hu honlapon találnak meg az érdeklődők. Ezen e kölcsönzés módjáról és feltételeiről tájékoztatják az olvasókat, akik emellett a 92/311-342-es telefonszámon is kapnak információt.

A kölcsönzéshez szükséges tájékozódáshoz a honlapról otthonról is elérhető a katalógus. A kikölcsönzött könyvek kiadásának helyszíne a Deák-könyvtár főbejárata (esőbeálló). Kölcsönzésre hétköznaponként lesz lehetőség: a 65 év feletti olvasókat 9–12 óra között, a 65 éven aluliakat 13–17 óra között várják. A szükséges óvintézkedéseket (maszk, gumikesztyű, másfél méteres távolságtartás) ez esetben is be kell tartani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában