Koronavírus Zalában

2020.05.22. 07:00

Ki lehet járni a hajléktalanszállóról? Olvasónk kérdezte, utánajártunk!

Lapunkhoz a megyeszékhelyi hajléktalanszálló egyik lakójától érkezett észrevétel a hét elején, mely a kijárási korlátozások fenntartásának okát keresi.

Arany Horváth Zsuzsa

Fotó: pixabay.com

Az olvasó arról tájékoztatta szerkesztőségünket, nem érti, a koronavírus járvány miatt hozott korlátozó hazai intézkedések enyhítése ellenére miért tartja fenn továbbra is a hajléktalanoknak szállást adó intézet a kijárási tilalmat.

A feloldás lehetőségével kapcsolatban megkerestük az intézmény igazgatóját, Németh Andrást, aki elmondta, azért nem áll módjukban enyhíteni a kijárási lehetőségen, mert a szállóra ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint az egyéb, bentlakásos, zárt intézetekre, például az időseket gondozó otthonokra. Ez esetben is az országos tisztifőorvos és az Operatív Törzs dönthet csak a változtatásról. Amíg ez nem történik meg, az intézmények saját hatáskörben nem térhetnek el az érvényes korlátozásoktól, mondta az igazgató, hozzátéve, megérthető, hogy a hetek óta tartó bezártság kellemetlen, de türelemre kell intenie a szálló oltalmát élvezőket. A személyes kapcsolatokat érintő különböző korlátozások fokozatos feloldása valószínűleg heteken belül megoldja a hajléktalanszállón élők kijárási gondjait is.

A zalaegerszegi intézményben egyébként jelenleg senki sem mutat COVID19 vírusfertőzési tüneteket, eddig nem találtak koronavírussal fertőzött bentlakót.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában