Arra számítanak, hogy sokan járnak nyáron err

2020.05.15. 07:00

Jobb út vezet a Borostyán-tóhoz

Az idegenforgalmi szezon kezdetére felújíttatja a Borostyán-tóhoz vezető utat Zalalövő önkormányzata. A munkálatok a hét elején kezdődtek, tegnap már az emulziós záráson dolgoztak a kivitelezőcég munkatársai.

Gyuricza Ferenc

Emulziós zárás a tóhoz vezető út eddig egyik legrosszabb állapotú szakaszán. A kép előterében Herczeg Imre alpolgármester (balra) és Szabó Tibor önkormányzati képviselő Fotó: Gyuricza Ferenc

A nettó értékén 10,5 millió forintba kerülő beruházást önerőből, illetve támogatásokból fedezi a város – tudtuk meg Gyarmati Antal polgármestertől. A képviselő-testületi tagok éves tiszteletdíjukat ajánlották fel, a helyi Borostyán Horgász Egyesület kétmillió forintot adott a költségekhez, a többit pedig átcsoportosításokkal, azaz többek között a Salla Művelődési Központ és Könyvtár ez évi rendezvényeire szánt keret egy részének felhasználásával, a polgármesteri hivatal informatikai fejlesztésére szánt összegből, valamint az útfelújításra elkülönített keretből teremtették elő.

Emulziós zárás a tóhoz vezető út eddig egyik legrosszabb állapotú szakaszán. A kép előterében Herczeg Imre alpolgármester (balra) és Szabó Tibor önkormányzati képviselő Fotó: Gyuricza Ferenc

A polgármester hozzátette: a felújítás közel másfél kilométer hosszú szakaszt érint. Először aljzatkiegyenlítést végeztek a szakemberek, arra került egy mart aszfaltréteg, s végül emulziós zárást kapott az út felülete. Azokon a szakaszokon, amelyeket nem érintett a felújítás, kátyúzással javították ki a hibákat.

- Azért tartottuk fontosnak a felújítást most elvégeztetni, mert a koronavírus-járvány miatt várhatóan megnő a szabadtéri strandok, tóparti fürdőhelyek látogatottsága – tette még hozzá Gyarmati Antal. – A Borostyán-tó tiszta vize, gyönyörű természeti környezete, hatalmas szabad tere miatt különösen alkalmas arra, hogy a zsúfolt fürdőkkel szemben alternatívát kínáljon a látogatóknak, a pihenni vágyóknak, ehhez azonban szükség volt megközelíthetőségének javítására. Az út felújításával egy fontos lépést tettünk előre, de a végleges megoldást csakis egy megfelelő vastagságú és minőségű aszfaltozás jelentheti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában