Koronavírus Zalában

2020.05.15. 20:01

Intézkedések a két otthonban – Müller Cecília válaszolt a zalai fertőzésekkel kapcsolatban

Korábban beszámoltunk a zalai koronavírus- fertőzés aktualitásairól és a „nagy számok” okairól. Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján ismét napirendre került a téma.

ZH

A Zalai Hírlap a következő kérdéssel fordult az operatív törzshöz: milyen intézkedések történtek a zalaegerszegi idősotthonban, illetve szociális intézményben annak érdekében, hogy a megnövekedett fertőzésszám csökkenthető legyen, és a vírus ne terjedjen tovább?

Müller Cecília országos tisztifőorvos pénteki tájékoztatóján úgy reagált: természetesen ebben a két otthonban is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint mindegyikben, tehát a pozitív ápoltak és dolgozók felfedésekor megkezdődtek a szükséges járványügyi intézkedések. -A pozitív ápolókat kivonták az ápolási tevékenységből, az ápoltakat pedig az egészségi állapotuknak megfelelően kezelik, egy részük kórházban van, a másik részüket, akik egyébként jó egészségi állapotnak örvendenek, elkülönítették. Folyamatos a fertőtlenítő nagytakarítás és az infekciókontroll tevékenység, amelyre egy pontos eljárásrendet már jóval a járvány kezdete előtt meghatároztunk és a szociális intézmények rendelkezésére bocsátottunk. Tehát minden olyan intézkedés folyamatban van, amely azt a célt szolgálja, hogy a fertőződések ne terjedhessenek tovább -közölte a tisztifőorvos.

Az operatív törzs tájékoztató oldalának adatai szerint pénteken 206 zalai Covid-19-fertőzöttet tartottak nyilván. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere pénteken Facebook- oldalán jelezte: a 206 betegből mostanra 77-en meggyógyultak.

Az aktív betegek száma a jövő héten várhatóan jelentősen csökken, hiszen a volt József Attila iskolában működő idősotthonhoz kötődő, korábban enyhe tünetű, illetve tünetmentes ellátottak és dolgozók az utolsó megerősítő negatív tesztek után gyógyulttá nyilváníthatóak.

Fotó: Archív

Előzmény:

https://www.zaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/muller-cecilia-zala-megyeben-ket-idosotthonban-van-jelen-a-koronavirus-4201515/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában