Koronavírus Zalában

2020.05.25. 12:00

Higiéniai csomagok Garabonc lakóinak

A koronavírus-helyzet okán higiéniai csomagokat juttatott el a garabonci háztartásokba az önkormányzat.

Horváth-Balogh Attila

Koma László, Tóth Gábor, Losonczi Tibor és Bogdán Linett

Fotó: SZA

Koma László, a Kis-Balatonhoz közeli település polgármestere elmondta: a kiosztott higiéniai termékek összértéke eléri a kétmillió forintot.

– Az összeg egy része, valamivel több mint háromszázezer forint egy magánszemély felajánlása, a fennmaradó pénzt pedig az önkormányzat biztosította, hogy a település valamennyi háztartásába, amelyek lakói garabonci bejelentett lakcímmel rendelkeznek, juttathassunk csomagokat – bocsátotta előre a polgármester. – Ezek fertőtlenítőszereket tartalmaznak: ötliteres hipót, kézfertőtlenítő géleket, szappant és más fertőtlenítő­készítményeket. Minden háztartásba juttattunk maszkokat is, létszámnak megfelelően, ha a családban hatan laknak, akkor hat darabot.

Koma László, Tóth Gábor, Losonczi Tibor és Bogdán Linett
Fotó: SZA

A polgármester hozzáfűzte: az akció közel 250 családot érintett.

– Azt gondoltuk, ily módon is megpróbáljuk segíteni a garabonci családokat a mostani nehéz időszakban, mellyel kapcsolatban tudjuk, hogy sokakat megviselt pénzügyi szempontból – jelezte Koma László. – Az összeállított higiéniai csomagokat a képviselő-testület tagjai szállították ki a háztartásokba szombaton: Tóth Gábor alpolgármester, valamint Losonczi Tibor, Gál Attila és Szemlics Gergely képviselők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában