Virágos a háttér

2020.05.04. 11:30

Hévíz ugyanolyan szép, mint „békeidőben”

Bár a turisták most nem gyönyörködhetnek benne, a város ugyanolyan színpompás, mint szokott. A tulipánok húsvét óta virágzanak, s hamarosan kikerülnek a nyári növénykompozíciók is.

Péter B. Árpád

A várost most több mint hatvanezer virág ékesíti, köztük 38 tulipánfajtát lehet felfedezni

Fotó: ZH

Mint Laczkó Mária, a közterületeket is gondozó Ga­mesz igazgatója elmondta, több fajtacsoportot ültettek annak érdekében, hogy széthúzzák a virágzási időszakot. Ez sikerült is, ám a nagy szárazság a gondos öntözés ellenére is lerövidíti a virágzás hosszát. Most a városban, a gyógyfürdő ágyásaival együtt 38 tulipánfajtát lehet megcsodálni, ezekből összesen több mint 24 ezer került ki Hévíz utcáira, tereire a 36,5 ezer árvácska mellé.

Az eddigi virágokat a hét közepétől lecserélik, s új növények kerülnek a közterületekre. Erre a Gamesz számos érdekességgel készül, ezek egyike a polgármesteri hivatal környékén lesz látható. Laczkó Mária egyelőre annyit árult el, hogy itt újszerű kiültetési technikát alkalmaznak majd, s mivel a Giro d’Italiát várta a város májusra, a vezérszín ennek megfelelően a rózsaszín lesz, sárgával, lilával, fehérrel kombinálva.

A várost most több mint hatvanezer virág ékesíti, köztük 38 tulipánfajtát lehet felfedezni
Fotó: ZH

A Gamesz e munkától függetlenül is teljes gőzzel dolgozik, betartva az egészségügyi, biztonsági előírásokat.

– Olyan feladatokat végzünk el – fogalmazott Laczkó Mária –, amelyek máskor, az emberekkel, vendégekkel teli utcákon nehezen kivitelezhetők. Padokat festünk, játszótéri játékokat, útburkolatokat, sétányokat és járdákat javítunk. A városfenntartás nem állhat meg, hiszen mindezeken túl például a növények – s a gyomok is – nőnek, locsolni, metszeni kell. A környezeti rend fenntartása elengedhetetlen ahhoz, hogy az emberek lelke rendben legyen. Számunkra fontos, hogy nyugodt, biztonságos hátteret nyújtsunk a városban, megmutatva: ha a mostani nehéz helyzetnek vége lesz, ugyanolyan gyönyörű, rendezett, szép állapotok fogadják az itt élőket és a vendégeket a közterületeken, mint azelőtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában