Magyar Falu Program

2020.05.19. 12:00

Fejlesztések, állami támogatással Surdon

Egyéb fejlesztések mellett új kerítés is épül a dél-zalai település temetőjében.

Horváth-Balogh Attila

Még a kaput is lefestették, mutatja Kanász János polgármester

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

Kanász János polgármester elmondta: az elmúlt években már komoly felújítási munkálatok zajlottak a sírkertben, volt azonban még egy-két hiányosság, amelyek pótlásához, illetve megvalósításához sikerült pályázati forrásokat szerezniük. Ezek sorában urnafalat, valamint új kerítést építettek és koporsóhűtőt szereztek be.

Még a kaput is lefestették, mutatja Kanász János polgármester
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

– A teljes beruházáshoz ötmillió forintot nyertünk a Magyar Falu Programban, s mivel a fejlesztés százszázalékos finanszírozású volt, önrészt nem kellett hozzátennünk – magyarázta a településvezető. – Pontosabban az adminisztráció (terveztetés, pályázatírás stb.) hozzávetőleg félmillió forintba került, ezt településünk természetesen biztosította.

Kanász János hozzátette: fontosnak tartják, hogy ne csak a település mindennapos használatban lévő köz­területei­nek, közintézményei­nek jó állapotban tartására fordítsanak kellő figyelmet és pénzügyi forrásokat, hanem a temetőre is. Ebbe beletartozik az is, hogy megfelelő, méltó körülményeket biztosítanak az elhunytak elbúcsúztatásához is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában