munkáltok

2020.04.03. 07:00

Útfelújítás indult a gálafeji Széna téren

Mintegy 231 méter hosszú utat újítanak fel Gálafejen, a Széna téren.

Hajdú Péter

Jelenleg a padkát építik. A képen jobbra Szilasi Gábor Fotó: Katona

Fotó: © Katona Tibor

- A Széna tér évek óta az itt lakók és a hegyi birtokosok rendezvényeinek helyszíne – mondta Szilasi Gábor, a településrész önkormányzati képviselője. – Minden évben tartanak itt májusfa-kitáncolást, kisebb vásárt és egyéb összejöveteleket. A lakók régi igénye, hogy szépítsük, fejleszszük ezt a területet. Az önkormányzat sikeresen pályázott az Agrárminisztérium által zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, illetve infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására kiírt felhívásra, s 10 millió forint támogatást kapott. Néhány hete őshonos gyümölcsfákat telepítettünk a lakók közreműködésével a téren. A napokban pedig megkezdődött a Gálafeji utcából nyíló és a Jázmin utcában folytatódó átkötőút aszfaltburkolatúvá fejlesztése. Az Aranyeső utcáig 231 méter hosszúságban kap aszfaltburkolatot a szakasz.

Jelenleg a padkát építik. A képen jobbra Szilasi Gábor Fotó: Katona

Ottjártunkkor a kivitelezők a szegélyt rakták le, azt követően kialakítják az úttükröt, majd 4,5 centiméter aszfaltréteg teszi jó minőségűvé az eddig könnyen kátyúsodó, esők után sáros utcát. Várhatóan április végéig tart a munka. A napokban a Becsali utca alsó része melletti járda felújítása is megkezdődött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában