felajánlás

2020.04.04. 07:00

Szappan, fertőtlenítőszer járt a rászorulóknak Sormáson

Az önkormányzat és a Sormás Községért Alapítvány jóvoltából tegnap 136 rászorulónak vittek higiéniai csomagokat, kizárólag olyan háztartásokba, ahol 65 év feletti idős emberek is élnek.

Benedek Bálint

Kisgergely Ferenc falugondnok (balról) is segített Neubauer Tibor polgármesternek az adományok szétosztásában Fotó: Gergely

A kezdeményezésről Neubauer Tibor polgármester beszélt, aki elmondta: az alapítvány tagjaival, a képviselőkkel olyan ajándékcsomagokat állítottak össze, melyek papír zsebkendőt, szilárd és folyékony szappant, valamint háztartási fertőtlenítőszereket tartalmaztak. Szájmaszkok még nem kerültek az adományok közé, ezeket várhatóan a jövő héten pótolják.

Kisgergely Ferenc falugondnok (balról) is segített Neubauer Tibor
polgármesternek az adományok szétosztásában Fotó: Gergely

– A szükséges egészségfejlesztő magatartás elsajátítása érdekében a csomagok kiosztásánál felhívtuk a figyelmet néhány alapvető, egyszerű higiénés szabály betartására – fogalmazott a településvezető. – Sőt, az időseket megkértük, hogy saját érdekükben mindenképpen tartsák be a kijárási korlátozás szabályait. Ha pedig igénylik, akkor heti néhány alkalommal a bevásárlást is megoldjuk helyettük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában