Koronavírus Zalában

2020.04.27. 07:00

Újabb fertőzöttek Zalában – Mutatjuk a vasárnap legfontosabb híreit

Összeállításunkban felidézzük a vasárnapi koronavírus-járvánnyal kapcsolatos, Zala megyét érintő híreket, információkat.

zaol.hu

Forrás: Shutterstock

48-ra emelkedett az igazolt fertőzöttek száma

Tovább emelkedett az igazolt COVID-fertőzöttek száma a megyénkben: a koronavirus.gov.hu-n vasárnap közölt adatok szerint 48-an betegedtek meg idáig Zalában. Sajnos hétfő reggelre ez a szám 65-re ugrott fel!

Most akkor kimozduljunk, biciklizzünk, vagy ne?

A Magyar Kerékpárosklub kérésünkre tanácsokat adott a biciklizést kedvelőknek. Álláspontjuk szerint akár munkába is érdemes elindulni kerékpárral, Halász Áron a szervezet szóvivője, elnökhelyettese azonban figyelmeztetéseket is megfogalmazott. Cikkünk ide kattintva olvasható.

Konyhai higiénia a járvány idején

Az élelmiszer-kezelés higiéniájának fokozása is csökkenti a koronavírus-fertőződés kockázatát, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság és a TÉT Platform kiadványt állított össze Konyhai higiéniai és élelmiszer-biztonsági útmutató humán járványügyi veszélyhelyzet idején címmel. Ezen a linken adtunk hírt róla.

Fotó: pixabay.com
Fotó: Fotó: pixabay.com

Edzés a lakásban

Eller Johanna, zalaegerszegi testnevelő-fitness edző otthon is elvégezhető gyakorlatsort állított össze az olvasóinknak, hogy formában maradhassanak ebben a mozgásszegény időszakban is. A videója itt nézhető meg.

Fotó: Eller Johanna

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában