Koronavírus Zalában

2020.04.18. 07:00

Kevesebben vannak karanténban Zalaszentgróton

Csökkent a járványügyi megfigyelés alatt állók száma, és az önkormányzatnak továbbra sincs tudomása Covid-19 vírussal fertőzött zalaszentgróti lakosról.

ZH

Baracskai József

Forrás: ZH Archívum

Fotó: Pezzetta Umberto

Erről Baracskai József polgármester számolt be a közösségi oldalon. Mint írta: egyeztetett az egészségügyi központ vezetőjével, dr. Al-Yari Mohamed főorvossal, aki javasolta, hogy ha a járvány a tömeges fertőzés szakaszába lép, fontolják meg Covid-19 tesztek vásárlását, valamint az egészségügyben és a szociális szférában dolgozók tesztelését.

Baracskai József
Fotó: ZH archívum/Pezzetta

A szájmaszkok beszerzése folyamatos. Egyrészt egészségügyi maszkokat vásárolt az önkormányzat, melyek egy részét az egészségügyi központnak és a vállalkozó háziorvosoknak adták, másrészt helyi vállalkozások felajánlásával és vásárlással jutott hozzá a város mosható textilmaszkokhoz. Akiknek szükségük van rá, a Vöröskeresztnél és a Szociális Alapellátási Központnál igényelhetik.

Baracskai József megköszönte az EFFEBI Kft. vezetőjének, Kovács Ágnesnek és munkatársainak a maszkokat, valamint az SH Rekordnak az alapanyagot, és az óvoda dolgozóinak, hogy megvarrták azokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában