Koronavírus Zalában

2020.04.29. 07:00

Kétezer maszkot kapott a tankerület a szakképző centrumtól

Kétezer szájmaszkot kapott kedden a Zalaegerszegi Szakképző Centrumtól (ZSzC) a Zalaegerszegi Tankerület, az adomány a közelgő érettségi vizsgák biztonságos lebonyolításához járul hozzá.

Arany Horváth Zsuzsa

Léránt Viktória, a ZSzC stratégiai igazgatója, felnőttképzési vezetője, Szabó Károly, a ZSzC kancellárja, Kajári Attila tankerületi igazgató és Molnár Katalin, a tankerület gazdasági igazgatóhelyettese

Fotó: Katona Tibor

A veszélyhelyzet miatt felértékelődött a kesztyű és a szájat, orrot eltakaró maszk, mindkettő a vírusfertőzést hivatott csökkenteni. A megyeszékhelyi központú szakképző centrumhoz tartozó középfokú oktatási szakintézmények munkatársai a járvány miatti hazai korlátozások kezdetétől varrják az arcmaszkokat.

Mára közel 9000 darab egészségügyi maszk készült el. Ebből 2000 darabot adott át tegnap Szabó Károly, a ZSzC kancellárja Kajári Attilának, a Zalaegerszegi Tankerület igazgatójának a tankerületi központ udvarán.

Léránt Viktória, a ZSzC stratégiai igazgatója, felnőttképzési vezetője, Szabó Károly, a ZSzC kancellárja, Kajári Attila tankerületi igazgató és Molnár Katalin, a tankerület gazdasági igazgatóhelyettese
Fotó: Katona Tibor

A kancellár ez alkalommal elmondta, hogy Zalaegerszegen és Keszthelyen készülnek a védőeszközök, amelyeket az

önkormányzat segítségével juttattak eddig célba.

A hétfőn kezdődő érettségi résztvevőit, diákokat és vizsgáztatókat egyaránt szeretnék segíteni az adománnyal, a minél biztonságosabb körülmények megteremtése érdekében.

A szakképzésben május 25–29. között zajlanak a szakmai vizsgák, ezért csütörtöktől az összes vizsgahelyszínt fertőtlenítik, ózonnal és nanotechnológiával dolgoznak a szakemberek, akikhez a katasztrófavédelem munkatársai is csatlakoznak. Az írásbeli érettségi biztonságát a polgárőrök és a rendőrök is szavatolják, amikor a csoportosulások elkerülésére figyelmeztetnek.

Kajári Attila tankerületi igazgató megköszönte a szakképző centrum adományát, miközben kiemelte a kormány segítségét, amelyet a védőeszközök biztosításával nyújt. Ezúttal is köszönetet mondott a zökkenőmentes digitális munkarendért a pedagógusoknak. A szakképzésben 700, a gimnáziumi képzésben a két szervezet intézményeiben mintegy 1500 tanuló kezdi meg a záróvizsgákat a közeli napokban. Ezenkívül 400-an tesznek szakmai vizsgát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában