Koronavírus Zalában

2020.04.03. 17:47

Ideiglenesen nyit újra a keszthelyi piac

Két hete zárt be a piac a járványhelyzet miatt.

zaol.hu

Kaposvár, 2020. március 28. A koronavírus-járvány miatt maszkot viselő virágárus a kaposvári piacon 2020. március 28-án. Ezen a napon a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján Nagy István agrárminiszter a koronavírus-járvány miatt bezárt piacoknak a szabályok szigorú betartása mellett történő újranyitására szólította fel az érintett települések polgármesterét. MTI/Varga György

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

A közelgő húsvétra való tekintettel, lakossági igényeknek eleget téve, április 4-től korlátozásokkal, de kinyit a piac. A nyitvatartás piacnapokon 7.00-14.00-ig tart, felsőbb jogszabályokhoz igazodva: 7.00-9.00-ig csak 65 év alatti vásárlók látogathatják, 9.00-12.00 óráig 65 év felettiek, és 12.00-14.00-ig ismét a fiatalabbak. A piacon élelmiszer, virág és palánták árusítására lesz lehetőség, elkülönítve egymástól – tájékoztatta a KeszthelyTV-t Nagy Bálint, polgármester.

A vásárlókat arra kérik, hogy tartsák be a szabályokat és a piacon is csak a vásárláshoz szükséges időt töltsék. Fontos, hogy a vásárlól megtartsák egymástól az előírt 2 m távolságot, a szájukat és orrukat maszkkal, ruhakendővel takarják el, és lehetőség szerint viseljenek kesztyűt.

A szabályok betartását a piac üzemeltető munkatársai és a rendőrség is ellenőrizni fogja.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában