Koronavírus Zalában

2020.04.09. 15:00

Házilag varrt maszkot is visznek a lakóknak Letenyén

A Letenyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat és a Dunántúli St. Flórián Olimpiai Sport és Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó Egyesület közösen, házilag készített maszkokat gyárt hetek óta, hogy elsősorban a rászorulóknak segítsen.

Benedek Bálint

Az önkéntes tűzoltó egyesület elnöke, Friman Martin néhány szájmaszkot nyújt át a letenyei Mikó Imrénének

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Benedek Bálint

Elsősorban a nehéz körülmények között élőknek segítettek a civil szervezetek, akik ingyenesen az elmúlt időszakban már több mint ezer maszkot osztottak ki a határ menti város lakói között. Senkit nem utasítottak vissza, aki jelentkezett, hogy szeretne kapni, rajtuk is segítettek. Az összefogás szép példájaként a pamutvászon anyagok beszerzését helyi vállalkozók és magánszemélyek támogatták. A kezdeti időszakban az egyesületek tagsága, valamint a baráti köre fogott hozzá a maszkok varrásához. A folyamatosan növekvő lakossági igények miatt később letenyei varrónők és hobbisták is önkéntesen csatlakoztak a társasághoz, segítve a gördülékeny munkát.

Az önkéntes tűzoltó egyesület elnöke, Friman Martin néhány szájmaszkot nyújt át a letenyei Mikó Imrénének Fotó: Benedek Bálint / Zalai Hírlap

A nemzetiségi önkormányzat elnöke, Gyuricz Mária, valamint az önkéntes tűzoltók vezetője, Friman Martin elmondták: akciójukkal már több alkalommal juttattak el maszkokat az egészségügyben dolgozóknak, de vittek a Kanizsai Dorottya Kórház több osztályára is. A maszkok varrásával nem álltak le, a lehetőségeikhez mérten folyamatosan készülnek újabbak, hiszen bíznak abban, hogy a koronavírus-fertőzést feltartóztathatják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában