Példaértékű összefogás

2020.04.07. 13:00

Civilek támogatták a zalai szociális intézményt

Példaértékű összefogást mutattak a városban működő egyesületek, 120 ezer forint értékű adománnyal járultak hozzá a Zalamenti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény működéséhez. A főleg higiéniai eszközökből, tisztítószerekből álló csomagot hétfő délelőtt adták át.

Gyuricza Ferenc

A Zalalövői Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, Kiss Attila (balról), illetve Komáromi István adják át az adományokat Szanati Rita intézményvezetőnek (jobbról) és munkatársának, Orbán Ildikónak

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A civil szervezetek képviseletében Komáromi István, a Zalalövői Tájház Egyesület elnöke számolt be röviden a kezdeményezésükről. Mint mondotta, tizenegy helyi szervezet fogott össze, azaz minden olyan egyesület csatlakozott a közös akcióhoz, amely érdemi tevékenységet folytat a városban.

A Zalalövői Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagja, Kiss Attila (balról), illetve Komáromi István adják át az adományokat Szanati Rita intézményvezetőnek (jobbról) és munkatársának, Orbán Ildikónak Fotó: Gyuricza Ferenc / Zalai Hírlap

– Azt gondoltuk, ebben a nehéz helyzetben, amit a koronavírus-járvány okozott, nekünk azokat az embereket kell segítenünk, akik munkakörükből adódóan, elhivatottságuk okán másokon segítenek, akár a saját egészségük kockáztatásával is – mondta Komáromi István. – Gyűjtést szerveztünk, ennek során 120 ezer forint jött össze, amiből orvosi szájmaszkokat, tisztító- és fertőtlenítőszereket, illetve egyéb higiéniai eszközöket vásároltunk a Zalamenti és Őrségi Szociális Alapszolgáltatási Intézmény számára. Véleményünk szerint csak az összefogás segíthet ki bennünket a bajból, s egyben arra is szeretnénk kérni, illetve biztatni mindenkit, hogy saját lehetőségei szerint járuljon hozza a járvány elleni védekezéshez. Ha csak azzal tudnak segíteni, hogy betartják a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályokat, már azzal is nagyon sokat tettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában