Koronavírus Zalában

2020.04.28. 07:00

Megugrott az igazolt fertőzöttek száma Zalában – Mutatjuk a hétfő legfontosabb híreit

Az elmúlt heteket a koronavírus, és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. A hétfői nap ehhez kapcsolódó zalai híreit mutatjuk egyben.

zaol.hu

Fotó: Nagy Bálint / Facebook

Emelkedett az igazolt fertőzöttek száma

Sajnos tovább emelkedett az igazolt COVID-fertőzöttek száma a megyénkben: a koronavirus.gov.hu-n hétfőn közölt adatok szerint 65-en betegedtek meg idáig Zalában. Ezen a linken adunk hírt róla. A térkép kedden reggel frissült, melyből kiderült, 89 fertőzöttet regisztráltak!

Balicz Zoltán hétfői közleménye – A József Attila iskolában működő idősek otthonában lett pozitív teszt

Múlthéten az önkormányzati egészségügyi alapellátásban és az idősügyi intézményekben elvégzett, a város által megrendelt és finanszírozott mind a 650 koronavírus teszt negatív lett. Ám sajnos pénteken érkezett az a hír, hogy a volt József Attila iskolában működő idősek otthonában, a demens részlegen az egyik ellátott pozitív eredményt produkált. Az idős személynek múlt héten szombaton még negatív lett a teszteredménye, az intézményből nem mozdult ki (nem is mozdulhatott). ITT olvasható a polgármester közleménye.

A Magyar Honvédség megkezdte a keszthelyi ESZI idősotthon fertőtlenítését

A mai napon a Magyar Honvédség megkezdte az ESZI idősotthonunk fertőtlenítését, hogy a leginkább veszélyeztetettebb lakosaink biztonságban legyenek. Részletesebben az alábbi linken olvashat róla.

Fotó: Nagy Bálint / Facebook

 

Másfél milliárd forintos bevételkieséssel számol Hévíz önkormányzata

A koronavírus-járvánnyal összefüggésben az év végéig tartó időszakban mintegy másfél milliárd forint bevételkieséssel számol Hévíz önkormányzata, amely 6,2 milliárd forintos költségvetéssel tervezte az évet – közölte hétfői sajtótájékoztatóján a város polgármestere. Cikkünk ide kattintva olvasható.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere Fotó: ZH Archívum, VL
Fotó: ZH

 

A karanténidőszakban is látogatható a budafai arborétum

A koronavírus-járványra való tekintettel a Zalaerdő Zrt. ingyenesen látogathatóvá tette a megyénkben egyedülálló botanikai gyűjteményt. Talán ezekben a hetekben mutatja legszebb állapotát a budafai arborétum, az azáleák már teljes pompájukban virágoznak, s a rododendronok sziromlevelei is hamarosan kibontakoznak. Bővebben hétfői cikkünkben olvashat róla.

Fotó: Gyuricza Ferenc

 

Fokozottan figyeljünk az idősekre – Balogh László közleménye

A 47. napon is újra hangsúlyozza a polgármester, hogy a kialakult járványügyi helyzetben fokozott figyelmet fordítsunk a különösen nehéz élethelyzetben lévő személyek, elsősorban az idősek és a krónikus betegségben szenvedők támogatására. Mi azzal tudunk a legtöbbet tenni, ha a közterületekre lépve vagy az üzletekben, zárt terekben minden esetben viselünk maszkot, de legalább egy kendőt vagy sálat, hogy ezzel is védjük egymást, embertársainkat a lehetséges vírusfertőzéstől. IDE kattintva olvasható a közlemény.

Egymásra is figyelnek az ápolók a kanizsai kórházban

A Magyar Ápolási Egyesület Zala megyei szervezetének vezetője, Boros Károlyné szerint az ápolók feladata a koronavírus-fertőzés további terjedésének megakadályozása, ennek érdekében számos teendőjük van. A megyei szervezet vezetője hozzátette: a kórházban minden esetben betartják a megfelelő higiénés szabályokat, de rendszeres a fertőtlenítés az osztályokon és kötelező a szájmaszk viselése. A teljes cikk ITT található.

Ne dobáljuk el a maszkokat, kesztyűket!

Amióta a mindennapok részeivé váltak az egyszer használatos védőfelszerelések, egyre többször látni utcán, parkban és az erdős területeken gondatlanul elszórt kesztyűket és maszkokat. A gumikesztyű lebomlási ideje 200–1000 év is lehet, a járványhelyzetben különösen veszélyes és felelőtlen ez a fajta szemetelés. Eredeti cikkünket ide kattintva olvashatja.

A gondatlanul elszórt védőfelszerelések is terjeszthetik a vírust
Fotó: Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában