ÖSSZEFOGLALÓ

2020.04.09. 07:30

Csütörtök reggelre 19-re nőtt a fertőzöttek száma Zala megyében – Mutatjuk a legfontosabb történéseket

Az elmúlt heteket a koronavírus, és az annak megelőzésére tett intézkedések alakítják. A szerdai nap ehhez kapcsolódó zalai híreit mutatjuk egyben.

zaol.hu

Fotó: Nagy Bálint/Facebook

Újabb közleményt adott ki Balaicz Zoltán

További szigorítások jönnek a zalaegerszegi idősotthonokba és a nyugdíjas otthonházba, melyeket újabb védőfelszerelésekkel és mérőeszközökkel látnak el – derül ki a polgármester szerdai tájékoztatásából. Balaicz Zoltán akkor még 11 fertőzöttről számolt be, ám sajnos csütörtök reggelre emelkedett a szám. Jelenleg Zala megyében 19 fertőzöttről ír a koronavírus.gov.

Ezt üzeni dr. Batka Jenő, Zalaegerszegért-díjas házi gyermekorvos

Ezúttal dr. Batka Jenő, Zalaegerszegért-díjas házi gyermekorvos üzent a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, videót megnézheti az alábbi linken.

Számítanak a mecénásokra a nagykanizsai roma szervezetek

Tartós élelmiszercsomagokat indítottak útnak roma szervezetek kedden a rászorulók részére a Nagykanizsai Roma Nemzetiségi Önkormányzat közösségi házából. A Bogdán János Cigány Kisebbségi Közösségi Házban 160 csomag kiszállítását kezdték meg a városi roma szervezetek képviselői. Részletesebben olvashat róla cikkünkben.

Minden nap fertőtlenítés történik Keszthelyen

Nagy Bálint, Keszthely polgármestere közösségi oldalán tette közzé,hogy az önkormányzat munkatársai minden nap fertőtlenítik a forgalmasabb közterületeket, buszmegállókat Keszthelyen. ITT tekintheti meg róla a képeket.

Varrt az idősotthon lakóinak, és folytatja a munkát a tekenyei Farkas Gyuláné

A képviselő-testület egyik tagja, Farkas Gyuláné elhatározta, hogy szájmaszkok készítésével segíti azokat, akik saját maguknak nem tudnak varrni. Először a menye kérésére a türjei idősotthon részére varrt 80 darab, egy-két használatra megfelelő, mosható maszkot. 200 darab elkészítése van tervben, erről bővebb információkat szerdai cikkünben olvashat.

Mutatjuk, mit kell tudni a lejáró hivatalos okmányok érvényességéről

A magyar állampolgárok Magyarország területén hatályos, lejáró hivatalos okmányai érvényességéről adott ki tájékoztatót a rendőrség. A 2020. március 27. és április 1. közötti időtartamban lejáró okmányok tekintetében az érintett ügyfeleket szankciók nem érhetik, az ő esetükben az okmányok meghosszabbítására szintén a veszélyhelyzet megszűnése után kell intézkedni. Kattintson az alábbi linkre a tájékozatásért!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában